Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI VÍZILABDA: hónapok óta nyomoz a rendőrség, és botrány, botrány hátán

tvse_kolbaszbol_van_a_kerites_2021majus.jpg

Évről évre komoly változásokat, megújulást ígérnek a döntéshozók a Tatabányai Vízmű Sportegyesület (TVSE) vízilabda szakosztályában, de az utóbbi években, az ígérgetések ellenére ebből semmi sem valósult meg.

Az idei szezon az elmúlt évtized leggyengébb eredményét hozta a tatabányai vízilabdában, az első osztályból kiestek a felnőttek (tavalyi évig a TVSE irányította őket), az utánpótlás lemaradt még a felsőházi kvalifikációról is, ez utóbbit legalább a leépülés eddigi éveiben elértük.

Mindeközben folyik a gyerekek százmillióinak elherdálása, mert az eredmény nélküliség ellen az elnökség nem tesz semmit, pontosabban jogi és pénzügyi bűvészkedés folyik.

Persze mindez csak azoknak meglepetés, akik nem ismerik a döntéshozókat, illetve azt, hogy évek óta gyakorlatilag ugyanazok porolják el az elvileg utánpótlás nevelésre kapott százmilliókat, mindenféle számottevő eredmény és a hozzá társuló következmények nélkül. Miután az idei évben még az eddigi eredményeket is sikerült alulmúlni, és elképesztő botrányok is borzolják gyerekekért, illetve az egyesületért aggódók idegeit, megpróbáltuk kicsit közelebbről megszemlélni ezeket az ügyeket.

A komoly és bicskanyitogató dolgokat mindenki, aki a döntéshozatalban érdekelt igyekszik titkolni. Ugyan, az elnök (Kovácshegyi Zoltán) és “emberei” (vagyis az elnökség vízilabdával foglalkozó és jelenleg aktív része,  Antalóczy Alfréd, Marján György és Zsidek Ferenc) próbálnak úgy csinálni, hogy minden a legnagyobb rendben van, de a döntéshozók környezetéből származó információk szerint például hűtlen kezelés miatt hónapok óta nyomoz a rendőrség. 

Az ügyhöz kapcsolódik, hogy a TVSE megvált az addig 100%-os tulajdonát képező, a felnőtt csapatot működtető cégtől, a sportegyesületben szakosztályvezető fiának adták át a cég 90(!) százalékát,

NÉVÉRTÉK ALATT.

Ennek ellenére az elmúlt idényben a gyerekekre fordítandó pénzből fizették részben ennek a cégnek a számláit és fizették még jó néhány emberét is. A cég a hírek szerint 70 millióval tartozik a tatabányai gyerekeknek, de erről semmi hír, hogy mikor és ki fogja ezt rendezni.

Aztán januárban kiderült egy újabb botrányos ügy, miszerint a döntően magántulajdonú cég, nemes egyszerűséggel lenyúlt több utánpótláskorú leány játékost a TVSE-től, az elnökség aktív-passzív közreműködésével.

Információk szerint lelépne az elnök is, és már ki is nézték az új vezetőt az elnökség jelenlegi tagjai maguk közül. 

Nemrég volt egy szülői értekezlet, ahol a szülők által feltett kérdésre azt sem tudták megmondani a lányos szülőknek, hogy lesz-e lánycsapat? Annyit ígértek, hogy ha lesz, akkor júniusban fog kiderülni, hogy ki edzi a lányokat.

Szóval van itt néhány ügy, amelyre válaszokat szerettünk volna kapni és kértük a döntéshozók véleményét, tanulságos válaszokat kaptunk tőlük.

A  TVSE döntéshozó elnökségi tagjainak névsorát végignézve, komoly tatabányai “potentátok” ülnek ott, nézzük azokat, akik érdemi ráhatással rendelkeznek:

Kovácshegyi Zoltán jelenlegi elnök, aki különösebb kötődése nincs  a sportághoz, egyébként az Agora műszakisa.

Zsidek Ferenc a honlap tanulsága szerint a klub társadalmi elnöke, a főtéren épülő “plázát” építő önkormányzati cég ügyvezetője, illetve a jelenlegi városházi tanácsadója.

Antalóczy Alfréd, aki régóta az egyesület jogászaként is funkcionáló elnökségi tag, egyébként a helyi kukás cég igazgatóságában is szerepel.

Marján György a T-Szol gazdasági vezérigazgatója, tavaly augusztus óta tartozik az elnökségi tagok közé. A hírek szerint őt szeretnék az egyesület elnökévé választani.

Nézzük akkor az egyesület elnökségének hivatalos tájékoztatóját - a válaszokat a Tatabányai Vízmű Sportegyesület elnöksége nevében Kovácshegyi Zoltán  elnök - küldte:

Rákérdeztünk Kovácshegyi Zoltán jelenlegi elnök lemondására és Marján György jelenlegi elnökségi tag megválasztására.

TVSE elnökség válaszában azt írta, hogy Kovácshegyi Zoltán elnök jelezte, hogy idén április után lemond a tisztségéről, de ezt még írásban nem tette meg (de facto ő az elnök). A májusi küldöttgyűlésen akarják ezt a váltást lebonyolítani, hiába meghatározó pozíció ez. Állítólag lesz egy jelölő bizottság is. Azt már mi tesszük hozzá, hogy erről semmilyen értesítést a tagok, illetve törvényes képviselőik még nem kaptak.

Megkérdeztük, hogy miért kótyavetyélték el az egyesület cégét, amely az első osztályú csapatot működteti? (Tekintettel a fentebb leírtakra, hogy névérték alatt adták át)

TVSE elnökség: Erre a kérdésre hatalmas blődséget és kitérő válaszokat adtak. Hivatalosan,

“A 2019. decemberi döntés eredménye volt, hogy a Kft-ben lévő üzletrészének 90 %-os részarányát a sportegyesület értékesíti.”

Ezek szerint az elnökség több tagja is tehet a mutyiról.

Arra a kérdésünkre, hogy az utánpótlás forrásaiból fordítottak-e a felnőtt csapatra, saját magukat is meghazudtoló választ küldtek.

Azt írták, hogy 2020. június 18.-án került sor az együttműködési megállapodás megkötésére a TVSE és a TVSE Vízilabda Kft között. Téves az információ, hogy a megállapodás bármilyen pénzügyi kifizetést, illetőleg teljesítést tartalmazott a Kft. irányába. Anyagi források nem kerültek a Kft. részére átadásra, így megalapozatlan azon hivatkozása, hogy bármilyen pénzösszeg a Kft-be került volna átutalásra, így csökkentve az utánpótlásra költhető összegeket. 

Aztán rögtön ellent is mondanak válaszukban saját maguknak, ugyanis leírják, hogy az uszoda és egyéb létesítményeket is ingyenesen is használhatta a felnőtt csapat. 

A fent már említett botrányos játékos lenyúlás kapcsán megkérdeztük, hogy erre mégis hogyan került sor. És itt kaptuk a legcinikusabb választ. Az elnökség válaszában azt írta, hogy nyolc leányjátékos átigazolására került sor. 

“A játékosok átigazolási iratait a sportegyesület elnöke írta alá. A már megjelölt együttműködési megállapodásban rögzítésre került, hogy a női utánpótlás sportolók versenyeztetése és átigazolása nevelési költségtérítés-mentesen történik. Ugyanez vonatkozik a sportegyesületbe történő igazolásra is.”

Értik! Egyszerűen lemondtak több millióról, mert úgy tartotta kedvük. 

Többször kértük már az elnökségtől, had tekinthessünk be a gazdasági dokumentumokba, hogy elejét vegyük a legkülönbözőbb találgatásoknak, hogy mire mennek el minden évben a gyerekekre szánt százmilliók. Ezért is lettünk volna kíváncsiak, mit tesznek az átláthatóságért, és miért zárkóznak el teljes mértékben a gazdasági tevékenységgel kapcsolatos adatokba történő betekintés biztosításától.

Nem csalódtunk az elnökben és embereiben, hiszen azt írják, hogy a TAO- pályázatok elszámolása, illetőleg a sportegyesület könyvelését végző könyvelőiroda beszámolói hiányosságokat, számviteli és pénzügyi problémákat nem tártak fel és minden a beszámolót határidőre leadják. Képesek voltak azt hazudni, hogy a tagságnak betekintést biztosítanak.

Hosszas fejtegetések helyett idézünk az alapszabályból, ami szerint: 

“A sportegyesület a tevékenységének és gazdálkodásának legfontosabb adatait, valamint a beszámolóit a honlapján rendszeresen közzéteszi.”

OLVASÓINKNAK AZT JAVASLOM, PRÓBÁLJÁK MEG VALAMELYIKET IS MEGTALÁLNI!

Végezetül már csak egyetlen kérdés merül fel bennünk: 

MI LEHET AZ OKA, HOGY ENNYIRE RAGASZKODNAK A POZÍCIÓJUKHOZ A FENT NEVEZETT EMBEREK?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2416572732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása