Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUSOS HÉTFŐI GYORS: hétvégén 28 halott mellett 2046 új fertőzött! Tatabánya nyugodt!

covid-oltas-mti-balazsattila.jpg

Jó ideje a hivatalos jelentések, a hétvégi összesített adatokat közlik. 

A hétvégén hivatalosan 2046 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 829 456 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Péntek óta elhunyt 28 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 303 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 789 010 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 10 143 főre (+1022) emelkedett. 

A legsúlyosabb esetek közül 715 (+65) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 109-en (+9) vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 909 819 (+4ezer), közülük 5 679 589 fő (+5ezere) már a második oltását is megkapta, 898 ezren (+8ezer) pedig már a harmadik oltást is felvették. 

terkep1011-koronavirus.png

Tatabányán és környékén a hétvégén 19 új fertőzöttet találtak hivatalosan, így  28.790 főre nőtt az eddigi koronavírusosak száma. Nálunk egyelőre nem erősödött jelentősen az újabb hullám, aránylag visszafogott az üteme.

A központi irányítás kéri, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.Már elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz. 

Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ehhez oktatófilmet is találnak a honlapon. Az igazolás nem minősül úti okmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre! 

A pénteki adatokról itt számoltunk be.

fotó: MTI / Balázs Attila

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4816717132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása