Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

850 MILLIÓÉRT DÚLJÁK SZÉT TATABÁNYAI CSÓNAKÁZÓ-TAVAT? Ráadásul egy stróman gyanús cég?

csonakazo_to-betonmixerrel.jpg

A hírek és a javaslatok szerint hamarosan feldübörögnek a gépek a Csónakázó-tó, vagy hivatalos nevén a Millenium park területén, most már csak némi pénzügyi akadályt kell legyőzni hozzá.

Többször foglalkoztunk részletesen a beruházással, amely kapcsán véglegesen azzal győzött meg Schmidt Csaba minket, hogy érdemes részletesebben is átnézni a jelentős részben EU-s pénzből finanszírozott Zöld Város keretein belüli parkfelújítás összes tervét és részletét, hogy beharangozta „RIVIÉRA HANGULATOT” akar kiépíteni a Csónin, napozóágyakkal, stéggel, miegymással.

Egy ilyen nagyszabású parkfelújításnál általában azzal kell kezdenI, hogy leírjuk mit is álmodtak meg a tervezők, milyen arculatot szánnak a parknak a városvezetők.

Jelen esetben nyugodtan eltekintünk ettől, ugyanis az itt létesítendő bunker kávézó terveinek bemutatásával tökéletesen illusztrálható, hogy mire is számíthatunk a Csónakázó-tó jövőjét illetően.

Bevezető a Csóni tó felújításához, illetve a brutális méretezésű hidakról, ahol is önteni fogják a betont és az acélt írásaink jól szemléltetik, pontosan mi vár a tatabányaiak egyik legnépszerűbb helyére.

Persze már ez is elég komoly kérdéseket vet fel, de mindez csupán bevezetés volt a pénzügyi tranzakciókhoz.

Nemrég került az illetékes bizottság elé a közbeszerzési anyag, amelyből kiderült, hogy “bizonyára egészen véletlenül” csupán egy érvényes pályázó akadt.

Az ajánlatok bontásakor egyébként kiderült, hogy nettó 470 millió forint áll a projekt céljára az önkormányzatnak. Két cég adott be ajánlatot, egy budapesti kft, a ZÖFE Zöldterület-fenntartó kft illetve a KERT-MÍVES 2004 kft Neszmélyről, úgy tűnik mások nem láttak fantáziát ebben a sok százmilliós projektben.

Még ezt a két “komoly” jelentkezőt is csökkenteniük kellett a bírálóknak, ugyanis a ZÖFE érvénytelen ajánlatot nyújtott be.

Hát akkor maradt nekünk a KERT-MÍVES kft Neszmélyről, aki viszont a fenti összeghez képest nettó 677 millióért “tenné tönkre” a Csónakázó-tavunkat (mielőtt félreértés lenne, a terveket nem ők készítették, ők csupán a munkát végeznék majd el.). Ez potom 207 millióval több, mint a rendelkezésre álló keret, de ők érvényes ajánlatot nyújtottak be.

És mit csinálunk, amikor közel 50%-kal többért akarják megcsinálni a mi közös pénzünket felhasználva?

A bírálatot végző bizottság azt javasolja, hogy az önkormányzat dobja rá még azt a 207 milliót valahogyan, mert olyan kis pofás ajánlatot tettek le ezek a fiúk.

Mondjuk az különösen mókás, ahogy azt írják az 1(!) db ajánlatra, hogy a legjobb ár-érték arányú ajánlatot ez a cég adta. Tessék mondani, volt még érvényes ajánlat?

Ezek után nézzük már meg közelebbről, hogy mért is merült fel bennünk, hogy esetleg a mostanában kormánypárti körökben oly népszerű strómankodás helyi mintapéldánya maga a cég.

Először nézzük a gazdasági adatokat, amelyet a hivatalos cégbírósági beszámolókat tartalmazó oldalról szedtük:

Év

Árbevétel (ezer Ft)

Létszám

Bérek (járulékkal) (ezer Ft)

Nyereség (ezer Ft)

2018:

62.924

18

39.224

209

2017:

85.818

12

20.047

-376

2016:

5.204

1

2.586

1.349

2015:

4.102

1

2.569

804

2014:

105.883

1

3.060

438

2013:

3.945

2.698

1.092

 

Ja, hogy ebből nem látható, hogy hirtelen hogyan tudnak, egy nettó 677 milliós melót elvállalni, illetve megcsinálni saját maguk? Bevalljuk mi is tanácstalanul álltunk, mert a számok önmagukért beszélnek. Tudják, egy autószerelő (elnézést az összehasonlításért) is elkezdhet autót gyártani egyik évről a másikra tucatszám! Végülis nincs lehetetlen.

És kik a KERT-MÍVES 2004 Kft legfőbb tulajdonosai hivatalosan?

Egy testvérpár, akik információink szerint egy, a közbeszerzések során Tatabányán nagy sikert elérő, jólismert cégtulajdonos közeli rokonai. A kör így be is zárult.

Az önkormányzat bizottsága egyébként jövő csütörtökre kiírtak egy újabb ülést, amelyen a bírálatot módosítják, kíváncsian várjuk mi is lesz a folytatás.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7814907592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása