Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAPTÓL A TATABÁNYAIAKON IS MÚLIK: először Gyurcsányt, utána Orbánt is legyőzi?

stopgyurcsany-stoporban-ugytudjuk-hu-szamokkal-mzpkeppel.jpg

Ha eddig valaki unalmasnak gondolta a már zajló választási (na, jó most még csak előválasztási) kampányt, annak több meglepetéssel kell szembesülni. Most nézzük egy picit a kormányoldalt is.

A meglepetés teljes lesz, és komoly léket kaphat a Fidesz-kampány, ha Márki-Zay Péter a második fordulóban legyőzi a DK-s Dobrev Klárát, és ő lesz az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Gyakorlatilag a Rogán Tóni-féle fideszes kampánygépezet hónapok óta mindent össze kíván gyurcsányozni, az egész előválasztási folyamattól a jelölteken át a végeredményig mindent Gyurcsány-show-ként szeretne bemutatni. Egy klasszikus, nagy erőforrásokkal megtámogatott negatív kampány építésének vagyunk szemtanúi, szerintük mindenki úgy táncol, ahogy a DK elnöke fütyül.

Az egész terv Karácsony Gergely köré épült - az ő ellehetetlenítése volt az elsődleges célja a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal miniszteri stábjának azóta, hogy a főpolgármester a Fudan-tüntetésen szimbolikusan elindította előválasztási kampányát.

Miután Karácsony bejelentette, hogy visszalép Márki-Zay Péter javára, utóbbinak hatalmas esélye kínálkozik, hogy majd Orbán kihívója legyen 2022 tavaszán.

Azon persze nem lepődünk meg, hogy a kormány különböző hosszúságú nyelvvel rendelkező nyaloncai a Rogán stáb narratíváját erősítették izomból a köztévétől, a Magyar Nemzetig, de a Fidesz kommunikációs főemberei is hatalmasat koppantak.

Például Kocsis Máté frakcióvezető, aki közölte: Gyurcsány „mindent leuralt, a kicsiket felszámolta, ahogy előre megmondtuk. Lényegében már csak két lehetőséget hagyott: vagy a felesége lesz a miniszterelnök-jelöltje, vagy a fővárosi bábja, aki már 17 évvel ezelőtt is a fizetési listáján volt, és aki azóta is szolgalelkűen hajtja végre akaratát.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig egy nemrégen megtartott kormányinfón, újságírói kérdésre magabiztosan azt állította, hogy a végén Karácsony lesz az előválasztás győztese.

Mondjuk a pálmát Hollik István a párt kommunikációs vezetője viszi el, aki  a Telexnek az első forduló előtt azt nyilatkozta, hogy Márki-Zay nem Gyurcsány embere.

A holnap kezdődő ellenzéki miniszterelnökjelölt választás nagy kérdése, hogy a pillanatnyi állapot sikerét Márki-Zaynak sikerül-e kihasználni? A Fidesz vajon segít-e Dobrev Klárának a győzelmet elérni, hogy az eredeti kampányterveket működésben tudja tartani? 

Ami Márki-Zay Péter nagy hátránya, hogy mögötte nem áll olyan jól szervezett párt, mint Dobrev mögött, nem tud úgy mozgósítani, ahogy a DK, és egyelőre a baloldali pártok semennyire nem sorakoznak fel mögötte.

Egy részletesebb elemzést a Márki-Zay okozta dilemmáról itt olvashat!

(eredeti kép: ugytudjuk.hu)

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9216715512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása