Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TOMBOL A TATABÁNYÁT HAZAVÁGJÁK PROGRAM: Bevezető a Csóni tó felújításához

csonakazo-to01-vajvodatamas.jpg

A napokban fordult élesbe, hogy “megújul” a Millenium közpark, népszerűbb nevén a Csónákozó-tó.

Rendes körülmények között mindenkinek örülnie kellene neki, de a beruházást láthatóan inkább az önkormányzati választásra időzítették, mintsem a tatabányaiakat megkérdezték volna, ugyanis ami a terveken látszik, hogy valami nagyon látványosat akartak villantani, de nem lesz benne köszönet!

Persze ne rohanjunk ennyire előre!

A legutóbbi, 2014-es választások alkalmával adták át a futópályát és többi újítást. Sajnos a Csóni-tó sem kerülhette el a sorsát, a parkot rendszeresen használók az elmúlt 4 és fél évben személyesen tapasztalhatták meg az egyre szembetűnőbb elhanyagoltságot.

setany-godrokkel-csonitotb.jpg

korhadtpad.jpg

Elmaradt például a közterület-felügyelő (vagy parkőr, mindegy minek nevezzük), aki körbe sétált a parkban, felügyeli a rendet, elintézi a hiányosságok megszüntetését. Egyre kevesebbszer ürítik a szemeteseket. A meglévő padok és a híd megkopott, tulajdonképpen mára már el is rohadt.

A murva eltűnt a sétányokról és a futópálya is elhasználódott. A teknősök napozó stégje elkorhadt és kénytelenek a tóba dobott gumikeréken, és „ki mit talál” módon napozni. A kacsák is csak kerülgetik a szemetet.

teknosagumin-csonitotb.jpg

A szomszédos Galla-patak sincs jobb helyzetben.

galla-patakhulladekgat-csonitotb.jpg

csoni-to-kacsakesszemet.jpg

Napestig lehetne sorolni, de már rengetegen leírták az önkormányzat illetékeseinek és a közterület-felügyeletnek, azonban miután csak 2-3-szor van rendezvény évente a tónál, ritkán volt eredménye.

Ezt azért kellett megosztanom, mert aktív parkhasználóként felbosszantottak a polgármester videójának részletei, főleg a fentiek fényében, és hogy pont az egyik vízbe dobott gumiabroncs közelében kezdődik a nagy bejelentés.

galla-patak-kacsakaszemetmedenceben-csonitotb.jpg

Már a szóhasználat is helytelen, amikor azt mondja, hogy felújítás, mert annyira szétrohadt minden, hogy azzal már rég elkéstek, teljesen ki kell cserélni a meglévő elemeket is. Ezért szoktak fenntartási munkát végezni (például néhány évente lefesteni a padokat), hogy ne kelljen 5 évente újjáépíteni egy parkot.

kondieszkoz_rozsdas.jpg

Még a propaganda szagú videóban is hangsúlyozzák, hogy mennyien használják a sporteszközöket és futópályát, és meg is csillanhatott a kijárók szeme, hogy nem kell egymást kerülgetnünk a szűkössé vált pályán, nem áll többé a festék a kezünkbe a kondigépen, de ne is álmodjunk róla, és sajnos a teknősök sem kapnak új napozó szigetet.

esznek helyette új sétányok és virágok és ivókút és mosdó. Már majdnem becsapott ezekkel a hasznos és szükséges elemekkel, de lesz még nagyobb játszó is, aminek még örülni is lehetne, ha nem a hóvirágot áldoznák be emiatt, és nem tudnám, hogy légvonalban 100 m-re van már egy másik hatalmas játszótér.

hoviragok-csonitotb.jpg

Ami az egyik legnagyobb hangsúlyt kapta, az az új kávézó. A terveket átnézve, ennek a felszíni vasbeton bunkernek nem csak a stílustalansága okoz majd gondot, hanem hogy keresztbe viszik a futópályán, mert a kávézónak lesz egy stéges része is. Ezt majd egy másik írásunkban elemezzük, mert fenomenális és imádni fogják ezt a részt azok az olvasók, akik valaha megtapasztalták illetve újra akarják élni a szocializmust.

Végleg azzal győzött meg a mi Schmidt Csabánk, hogy érdemes részletesebben is átnézni az EU-s pénzből finanszírozott “Zöld Város” fantázia nevű projekt csoport keretein belüli parkfelújítás összes tervét és részletét, amikor beharangozta, hogy „RIVIÉRA HANGULATOT” akar kiépíteni a Csónin, napozóágyakkal meg minden.

Őszintén szólva nem volt hiábavaló ez a fáradságos munkánk, mert minden részletében elképesztő ez a parkfelújítás.

Nem akarunk előre titkokat elárulni, de nem lesz örömteli, ha ez az egész megvalósul.

folyt. köv.

címlap: Vajvoda Tamás

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9914683812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása