Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGGONDOLTA MAGÁT SZŰCSNÉ: nyilvánosságra hozza a tatabányai disznóságokat!

szucsne-0715kozgyules-fb.png

Tegnap országos hírt keltett, hogy Szücsné Posztovics Ilona polgármester és 3 hozzá hűséges képviselő kilépett az Összefogás frakcióból.

Később még némi magyarázattal is szolgált tatabánya polgármestere erre a lépésére (mondjuk ez igazából csak idő kérdése volt, ráadásul nem volt sokáig tagja a társaságnak). Az egyik amivel magyarázta, az újonnan tervezett lakópark kérdése, amelynek anomáliáiról mi írtunk először. Ez nem tűnik túl életszerűnek, hiszen a megvalósítástól még nagyon messze vagyunk.

A másik ok, amit megjelölt a polgármester asszony, az lehetne reménytkeltő, hiszen azt írja,

“Ragaszkodunk hozzá, hogy az elmúlt évek szabálytalanságai, a pénzügyi és törvényességi anomáliák az önkormányzat gazdasági társaságainál nyilvánosságra kerüljenek, és a megfelelő hatóságok vizsgálják meg ezek hátterét és kutassák fel a felelősöket!”

Ez azt jelenti, hogy kb. 1 hónappal ezelőtti, nekünk küldött válaszához képest teljesen meggondolta magát.

Régóta foglalkoztatja ugyanis a tatabányaiakat, hogy jól bánnak-e a közpénzzel a város kisgömböc cégénél - T-Szol Zrt és leányvállalatai - amelynek a kivizsgálására ígéretet kaptunk a 2019-es választási kampány során.

Éppen ezért a leghitelesebbnek gondolt forráshoz fordultunk, Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzatához, osszák meg a vizsgálat eredményeit a tatabányaiakkal. Közérdekű adatigénlést nyújtottunk be, a Neiger és Társa Ügyvédi Irodával kötött szerződés dokumentumait kértük volna, amely a Tatabánya MJV Önkormányzatának tulajdonában álló cégek átvilágításának megbízásáról született 2020. évben. A hírek szerint elkészültek az anyagok, közel 1 év alatt.

Szerettük volna, hogy a szerződéseket, a cégekről készített teljeskörű jelentést, a jelentést megalapozó vizsgálati anyagot és a cégek vezetőinek erre adott válaszát is elküldjék részünkre, valamint az ügyvédi iroda teljesítési igazolását is szerettük volna látni.

Optimistának bizonyultunk, a sok mantra ellenére a jelenlegi városvezetés sem akarja az orrunkra kötni, hogy mit derítettek ki, egyáltalán találtak-e valamit. A vizsgálati anyagok kiadását nemes egyszerűséggel megtagadták.

Ezek szerint azóta változott a széljárás, mégis nyilvánosak lesznek az anyagok.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6616692546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása