Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BÉNÁZIK A TATABÁNYAI HIVATAL: fény derült az Éltes suli felújításának 2 hónapos csúszására!

eltesmatyas-tobbkepes-cimlap.jpg

Ismét halasztották az Éltes felújítását, ezúttal több mint három héttel későbbre tolták az ajánlatok beadásának határidejét.

Mint arról már többször írtunk, Tatabánya egyik meglehetősen rossz állapotú iskolájának energetikai felújítására pályázatot írtak ki, de egyre csak tolják a határidőket. Most kiderül néhány részlet is, miért nem sikerül dűlőre jutni.

Kiderült, hogy több fontos elemben rosszul írták ki a pályázatot, amelyet az ajánlatot adó vállalkozások szóvá tettek és ezért módosítgatják az ajánlatok beadási határidejét és a tender anyagát.

Most az eddigi 2021. október 7-i határidőt tolták ki 29-re és néhány pontosítást tettek a tervezett kivitelezéshez kapcsolódóan. A közbeszerzési dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott költségvetési kiírás módosítására is sor került.

Az ajánlatot készítők részéről két kérdésben is komoly hiányosságok merültek fel a közbeszerzés kiírása során, ez most került nyilvánosságra.

Az egyik a nyílászárók kérdése, amely volumene miatt az egyik legkomolyabb tétel. Miután itt nagy a bizonytalansági tényező, így további pontosításra volt szükség, amelyet a hivatal részben orvosolt. Ahogy a közbeszerzéshez kapcsolódó levelezésben fogalmaztak az ajánlattevőknek mind gazdaságilag és mind a határidő szempontjából egy bizonytalan és kockázatos műszaki tartalomra kellett volna ajánlatot adnia, amely műszaki megoldás csak a szerződés megkötését követően az egyes szerkezetek feltárását követően lett volna ismeretes számukra. 

Az ajánlat elkészítésénél gyakorlatilag nem lett volna lehetőség megfelelő ajánlatot bekérni a nyílászáró gyártóitól. Ebből adódott a probléma másik része, hogy ajánlat értékelésekor nem lenne még elvi lehetőség sem a benyújtott ajánlatokat érdemeben megvizsgálni. 

A másik probléma az árnyékoló beépítését érintette, amelyhez az egyik ajánlat kérő a tervdokumentáció hiányosságaira hívta fel a figyelmet. Itt a megfelelő ajánlattétel elősegítése és könnyebbé tétele érdekében újabb információkat adtak a potenciális pályázók részére.

Kíváncsiak vagyunk, hogy ezután sikerülni fog-e tisztességesen győztest hirdetni, hiszen az épületre már nagyon ráfér a felújítás. Ha belülről nem is újul meg az iskola, legalább kívülről eltűnik egy újabb szégyenfoltja Tatabányának.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr316716680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása