Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BENCSIK MUTYI TÁRSAI ÜZENTEK SZÜCSNÉNEK: Tatabányán sem korlátozzuk a dohányboltokat

dohanybolt.jpg

Régóta problémás Tatabányán az éjszakai köztéri alkoholfogyasztás, amelyet eddig sikertelenül igyekeztek/akartak a városvezetők megszüntetni. Természetesen nem csupán ezen múlik, amint arról tegnap írtunk, de hozzájárul ez is.

Itt jön a képbe, hogy az üzletek között vannak egyenlőbbek IS, nevezetesen a fideszes mutyiról elhíresült dohányboltok. Náluk semmiféle korlátozást nem alkalmazhat a helyi önkormányzat, már ami a nyitvatartást illeti.

Ezért fogadtak el a városi közgyűlésben tavaly nyáron egy határozatot, amelyben felkérték Bencsik Jánost és Szücsné Posztovics Ilonát, hogy kezdeményezzenek ebben változást. Járjanak el a megfelelő szerveknél, hogy jogszabályilag korlátozhassák az önkormányzatok a dohányboltokat is.

Amint arról Nagy Béla belvárosi képviselő Facebook oldalán beszámolt, kérdésére megérkezett a hivatal ezzel kapcsolatos tájékoztatása.

Bencsik úr tavaly augusztusban levélében azt írta, hogy megkérdezi a kormánypárti frakciót, mi a véleményük, azóta mélyen hallgat az ügyről. Nyilván nem ér rá ilyen, a lakosságot bosszantó dolgokkal foglalkozni.

Szücsné polgármester asszony kapott néhány választ, amely alapján nincsenek illúzióink, hogy változás ebben a kérdésben nem várható, sőt volt aki szerint a lakosság oldja meg saját maga.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta, hogy akkor a dohánybolti szerződéseket is módosítani kellene, illetve ez nem a dohányboltok nyitvatartásával kapcsolatos gond, hanem szerinte viselkedési probléma. Ezt pedig a városvezetésnek helyben van lehetősége kezelni.

Lázár “Mindenki Annyit Ér Amennyije Van” János, aki most dohányzásellenes miniszterelnöki biztos erre még ráerősített. Szerinte a trafikok nem felelősek az önmagukon esetleg uralkodni képtelen állampolgárokért, akik mámoros állapotban megzavarják a köznyugalmat. Szerinte a helyi közterület-felügyeletnek kell a problémát megoldani. 

Összefoglalva, a tatabányaiak ebben a kérdésben egyelőre magukra maradtak, senki nem érzi magáénak az ezzel kapcsolatos problémát.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2216577636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása