Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJRA TATABÁNYAI LAKOSSÁG-SZÓRAKOZTATÓ “BULIK”: a hivatal széttárja a kezét

reszeg_illusztracio.png

Most, hogy vége a kijárási korlátozásoknak, újra indultak a lakosság bosszantó “bulik” a Kodály tér és környékén, mint az borítékolható volt. Erről számolt be Nagy Béla képviselő a közösségi oldalán, illetve arról, hogy a polgármesteri hivatalnak címzett, erre vonatkozó kérdéseire milyen tanulságos válaszokat kapott.

Ma már saját maga is megtapasztalta, hogy a Kodály téren elkezdődött az “élet”! Sajnos tegnap is, ma is hajnali 3 órakor, még működött a játékterem - amit a képviselő saját szemével látott. Az onnan időnként távozók pedig nem fogták vissza magukat, de időnként a zene is hallatszott! - írja a képviselő.

A késő éjszakáig nyitva tartó szórakozóhelyről távozók komoly problémát okoznak az itt élőknek, ezért javasolta a szórakozóhelyek nyitvatartására vonatkozó rendelet módosítását.

Ezért megkérdezte Nagy Béla képviselő a polgármestert pár hónapja már, hogy mit tesznek a fenti problémás ügy kezelésének az érdekében és tanulságos választ kapott. A hivatal lefokozott kommunikátora, Körtvélyfáy Menyhért lmp-s politikus volt a válaszlevél ügyintézője, aki a következőképpen látja a problémát és sorolta, amit tennének az ügyben:

  • legegyszerűbb megoldás lenne szerintük, a jelenlegi a lakóházak 50 m-es körzetében alkalmazott szigorúbb szabályozás 60 m-es határra emelését, de a kijárási korlátozás szigorúbb volt, így mostanáig nem kellett semmit tenni (hogy miért nem lehetett gondolni a kijárási korlátozás megszűnésére, és a borítékolhatóan bekövetkező randalírozásra, arról nem írt).
  • erősíteni kell, az önkéntes jogkövetési magatartást, ami ő tájékoztató kampánnyal érne el (sic!),
  • úgy látja, hogy szükséges a előírások betartatása, ami a hatóságok feladata ezért felvették a kapcsolatot pl. a rendőrséggel
  • majd valamikor lesz esetleg közbiztonsági pont, és az is fog segíteni a problémákon.

 



kép: illusztráció

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4216576710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása