Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KIFOGYOTT A PÉNZBŐL A TATABÁNYAI ÚJ PLÁZA: az Önök zsebéből újabb 300 millió ugrott bele

szolgaltatohaz-tb-torzo-gyoriutfelol01.jpg

Nehézsége támadt ideiglenesen a főtéri szolgáltatóházat építtető T-Ingatlan 2016 kft-nek, az önkormányzat segítette ki néhány száz millióval. Egy nemrég nyilvánosságra hozott határozatból derült ki, hogy a készülő projektnek az eddigieknél is több pénzre lesz szüksége.

A volt Lölö pláza alapozási munkáinak kifizetésekor kellett a Szücsné Posztovics Ilona vezette önkormányzatnak pénzügyi segítséget adnia a Zsidek Ferenc vezette cégnek.

A kiadott határozatból kiderül, hogy az erősen NER barát West Hungária Bau kft kivitelezésében készülő objektum alapozása elkészült, így fizetni kellett közel 300 millió forintot, amit a tatabányai adófizetők álltak direktben. Ezt a pénzt majd a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég visszaadja 10 év alatt, amit most lepapíroztak.

A törlesztés 2022. január 1-től indul - nyilván, ha addig befejeződik a projekt és lesz elég bérlő - havi részletekben, évi 30 milliós tételekben. Miután teljesen a város tulajdonában lévő cégről beszélünk, így csak a jó szerencsében bízhatunk, hogy sikerülni is fog, lévén biztosíték külön nincs rá.

Apropó, a Bencsik János által beharangozott a kormányengedély a beruházás kapcsán még mindig várat magára, amivel 250 milliónyi pénzünk felszabadulna más célokra. De, ismerjük a képviselőt, nem akarja elkapkodni a segítséget!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2316525426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása