Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA ZŐD KÉPVISELŐJE ZÖLDSÉGEKET BESZÉL! Meghazudtolta a fizika törvényeit

futopalya-googlamaps-renczes.jpg

Építenek hamarosan egy futópályát, ami tök jó, csak a helyszínnel és a propagandisztikus képviselőkkel van egy kis probléma.

Pár napja írtunk arról a tervezett, abszurd futópálya projektről - az Olimpikon utca végéhez tervezik -, ahol a központi zöldterületet teljesen eltüntetik egy értelmetlen vonalvezetésű új úttal, és  ami megszünteti a meglévő sportpályát és eltünteti az erdő egyharmadát. 

futopalyacikk-terv_googlamaps.jpg

Próbáltuk képekkel szemléltetni, hogy lenne egy szép, új futópálya ami felváltja a már meglévő pályát, csak közben munkaterületté válik az erdő középső harmada és az új sportlétesítményekkel a zöldterület maradék részét is eltüntetik. Azért ez akárhogy is nézzük, nagyon felháborító, és nem mellesleg cinikus dilettantizmusra vall.

Erre érkezezett Renczes Dávid gáli képviselő magasröptű riposztja, miszerint 

“... számos helyen jelentek meg téves vagy álhírek a tervezendő erdei futópályával kapcsolatban ezek azonban nem fedik a valóságot.”

Azt gondoltuk (lehet, naivak vagyunk) a képviselő úr, főleg ha zöldnek gondolja magát, veszi a fáradtságot és legalább kiballag a helyszínre, annak tanulmányozása céljából. Nyilván nem ért rá a képviselő, mert azt írta,

“Nem jár erdőírtással és fakivágással az Olimpikon utca mellett tervezett erdei futópálya. Az Olimpikon utca melletti erdőben ma is működik egy futópálya, ez kerülne a tervek szerint kibővítésre és felújításra. A Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén magam is rákérdeztem, hogy a megvalósítás igényel-e fakivágást, mivel ez számomra is elsődleges szempont. A kérdésre kategorikus „NEM” volt a főkertész úr válasza. Az előzetes felmérések szerint tehát kialakítható a nyomvonal a zöld övezet maradéktalan megőrzésével.”

Erre a véleményére felteszi a koronát, hogy a posztot egy valahonnan előbányászott képpel illusztrálja. Mondjuk ez még a legkisebb probléma.

Nem szeretnénk hosszas és bonyolult fejtegetésekbe belemenni, de ha azt kell elmagyarázni valakinek (főleg egy "zöld gondolkodású, közérdeket szolgáló, tanult" embernek), hogy egy épület, egy közút, egy futópálya és annak építéskori munkaterülete illetve a meglévő növény és állatvilág (fák, cserjék, bokrok, lepkék stb.) nem létezhetnek egy időben, ugyanazon a helyen, mert a fizika jelenlegi törvényei nem teszik ezt lehetővé ebben az univerzumban, ott komoly gondok vannak.

És akkor bele sem kalkuláltuk az esetleges világítás kiépítését. Vajon az építőanyag kiszállítása, deponálása, a munkagépek hatásterülete milyen hatással van a környezetre?

Néhány képet a helyszínről nézzenek meg a kedves olvasók, és akkor eldönthetik, mennyire lehet itt a zöldet és a fákat megőrizni. Egy építkezés során, ahol nem varázslók dolgoznak.

futopalya-tervezett-olimp-helyszin05.JPG

futopalya-tervezett-olimp-helyszin04.JPG

futopalya-tervezett-olimp-helyszin03.JPG

futopalya-tervezett-olimp-helyszin02.JPG

futopalya-tervezett-olimp-helyszin01.JPG

Ráadásul ha körbenézne a saját körzetében és annak közvetlen körzetében, akkor talán a városi "főkertész" szavait sem venné készpénznek, aki szerint nem lesz fakivágás. 

Mert ha a Május 1. park jelenlegi állapotából indulunk ki, amihez nem fűznénk különösebb kommentárt, az némileg ellentmond a pár nappal ezelőtti, önfényezős városüzemeltetési propaganda videónak.

majus1park-tb-20jul-01.JPG

majus1park-tb-20jul-02.JPG

majus1park-tb-20jul-03.JPG

majus1park-tb-20jul-04.JPG

majus1park-tb-20jul-05.JPG

majus1park-tb-20jul-06.JPG

Mi bátran ajánljuk Renczes Dávid képviselőnek a személyes, helyszíni bejárásokat!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr416041348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása