Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA MEGJAVÍTHATATLAN BUSZMEGÁLLÓJA! A Mártírok úti, amellyel nem bír a kivitelező

buszmegallo-martirok-tb2.jpg

Extrém nehezek lehetnek a körülmények, hiszen évek óta nem sikerül megcsinálni több buszmegállót Tatabányán. Ebből most az egyikről lesz szó.

Ha templomba járnánk, azt is mondhatnánk el vannak átkozva a buszmegállók Tatabányán (nevezhetjük szerényen szűkebb pátriánkat a 10 milliós buszmegállók hazájának). És ez, a Mártírok úton hatványozottan igaz. Erről készültek a mostani fotók.

buszmegallo-martirok-belakiraly-tb-0516-01.jpg

buszmegallo-martirok-belakiraly-tb-0516-02.jpg

Lassan nem is érdemes számolni, hányadszor kell majd nekifutni ennek a buszmegállónak a munkálataihoz, harmadszor, negyedszer? Jobb helyeken ilyenekért már karóba húzták volna a vállalkozót, hogy csak nyekken belé.

Tulajdonképpen nevezhetjük velünk élő buszmegálló-átépítési anomáliának, mert akad belőle bőven. Érdemes is visszalapozni, mi történt a kivitelezés kapcsán. A Mártírok út pedig ezek közül is kilóg, a terület különösen el van átkozva buszmegálló ügyben, mert itt aztán történtek csodák az előző évben rendesen.

buszmegallo-martirok-tb_20190315_02.jpg

Amikor először veselkedtek neki a “szakemberek” a megálló felújításának - hozzátesszük 10 millió forint volt az ára -, már akkor is odaadtuk volna Mekk Mester-díjat a munkát végzőknek a hullámzó térkövezéskor, de sikerült rátenni még egy lapáttal, amivel bebizonyították, hogy nem csak pocsék és nevetséges munkát végeznek, hanem irracionálisan lassan is dolgoznak. Ez a Mártírok úti buszmegálló a trehány munka netovábbja, ráadásul aranyárban készült. 

buszmegallo-kupi-schmidt-bencsik-hidas.JPG

Mondjuk azért a generális buszmegálló felújítás komoly pénzeket vitt el az adófizetők, azaz az Önök zsebéből, ugyanis a 41 darab buszmegálló felújítása-kialakítása, egészen pontosan 39 felújítás és 2 új kialakítása, MINDÖSSZESEN 389.683.731 Ft-ba került,

AZAZ ÁTLAGOSAN 9,5 MILLIÓÉRT ÚJÍTOTTÁK FEL A MEGÁLLÓKAT!

Schmidt Csaba, azóta már bukott polginak volt egyébként arca eldicsekedni az új buszmegálló-projekttel, de a tatabányaiak a közösségi oldalakon elég rendesen helyrerakták. Egyrészt iszonyú lassan készültek el a várók, amelyek néhol szépek, csak éppen egyet nem lehet bennünk: várakozni. Több embernek meg pláne. Egyet lehet tenni, a buszmegálló előtt csodálni, micsoda dizájnosak, mert például egy keményebb napsütésben olyan érzésünk van, mintha nagyító alá tettek volna bennünket. De esőben sem  jobb a helyzet, mert sokan nem találnak védelemet, főleg a buszvárók kialakítása maitt. Ráadásul a padokkal is gond van, nem baj, majd sorsot húznak az utasok, ki ülhet le rájuk.

És ha arra gondoltak, hogy nem lehet ezt fokozni, akkor tévedtek.

Azt senki nem vonta kétségbe, hogy az Ady Endre utcában is kellett már egy új buszmegálló, dehogy ennyi pénzért, és ilyen, mindenféle tekintetben alkalmatlan, tákolmány kerüljön oda, az már kicsit sok volt nekünk. Mondjuk lehet, hogy aranyból építették vagy egy Marsról származó elpusztíthatatlan ötvözetből. 

buszmegallo_ady_1.jpg

Tapsoljunk együtt Schmidt Csabával, aki még büszkélkedett is vele a Facebookon, hogy 44 millióért építettek két buszmegállót a városban, ebből az egyik az Ady Endre úti „csoda”. 

Mondjuk azt nem tagadjuk, hogy a tatabányai buszmegállók ne érettek volna meg a felújításokra, mert simán lehetne, „keresd a megállót” avagy „városi geocaching” játékot szerveznie a T-Busznak.

mesztelep.jpg

Annyi reklám, hírverés, választási kampányban bemutatott új buszok és szépülőnek eladott buszmegállók propagandája mellett azért sok helyen még Abszurdisztánban érezzük magunkat, amikor figyelmesebben közlekedünk a városban.

A végére hagytunk egy nem túl régi, elképesztő videót, amelyet mi is úgy kaptunk anno egy felsőgallai buszmegállóról, ami nincs, de mégis van. Vagy van, de még sincs? Ezt még mindig nem tudjuk eldönteni. 

Mondhatni igazi “T-BUSZ “INNOVÁCIÓ”: a Péch Antalnál lévő felsőgallai szóbeli buszmegálló.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1215701148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása