Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZ CSODA! 44 MILLIÓÉRT, 2(!) BUSZMEGÁLLÓ ÉPÜL TATABÁNYÁN! Ki más, mint az Extreme-Park építi őket

penzeso-ripost-hu.jpeg

Ha azt hittük, már nem tudnak meglepni bennünket buszmegálló építés ügyében, akkor hatalmasat tévedtünk.

Talán emlékeznek, a tavalyi év “slágere” volt a buszmegállók egy részének felújítása, de még 2019-ben is "élvezhettük" a fantasztikus projekt áldásait.

Mi is írtunk róla a pénzügyek is meglehetősen érdekesen alakultak, a T-Busz asszisztálása mellett, az eredetileg sem olcsó kivitelezőnek, tízmilliókkal többet kellett fizetni a felújítás legvégén. Akkor bemutattuk, hogy 41darab buszmegálló felújítása-kialakítása, egészen pontosan 39 felújítása és 2 új kialakítása, mindösszesen 389.683.731 Ft-ért történt. Két jól ismert tatabányai cég, az EXTREME-PARK (képviseli:  Ercsey Áron Tiborc ügyvezető) illetve az EBP Építő Group (képviseli: Jankó József ügyvezető) végezték a kontárkodást.

AZAZ ÁTLAGOSAN 9,5 MILLIÓÉRT ÚJÍTJÁK FEL A MEGÁLLÓKAT!

Nem mindegyiket sikerült elsőre “tökéletesre elkészíteni, talán a legszembetűnőbbről külön cikkben is beszámoltunk.

De, nem! Van új a nap alatt, ugyanis nemrég hirdették ki, a most már T-Busz által - eddig Schmidt Csabáék voltak a megbízók -, két buszmegállóra szóló tender eredményét.

adyendreut-tb-googlemaps.jpg

A feladat egyszerűnek tűnik, két új buszmegállót és a hozzá tartozó fedett várót kell a nyertesnek építenie, az egyiket az Ady Endre utcában, a Búcsúrét mellett, a másikat pedig a Töhötöm utcánál (Győri úton, a régi buszvégnél).

És…………. Jöjjön a dobpergés!

Merthogy a vastagon fogó, de nyilván jogilag helytálló verseny eredményeképpen: 34.977.748 + ÁFA, azaz 44.421.740 Ft-ért építi meg. 

NEGYVENÖT MILLIÓ, KETTŐ DARAB BUSZMEGÁLLÓÉRT ….. Na és, kitalálják a nyertest?

Igen, az olcsóbb ajánlatot adó EXTREME-PARK KFT!

És mely cégek indultak a tenderen?

A másik induló cég a Geotech Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft volt, ők még drágábban csinálták volna, 36.127.252 + ÁFA, azaz 45.881.610 Ft-ról adtak ajánlatot.

Több pályázó nem volt!

A T-Busz által az eredményhirdetésben hivatkozott műszaki leírást megnéztük volna, de azt jelen pillanatban meg nem bocsátották a közszemlére, legalábbis a közbeszerzési dokumentumnak nem volt része.

Ezek után nagyon kíváncsiak leszünk, hogy mi az a soha nem látott csoda, amit a két buszmegállóba építenek, ami miatt ennyire drágán lehet csak megépíteni!

Önöknek van ötletük?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1515008028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása