Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TUDTÁK, HOGY OKOS KÖZLEKEDÉS VAN TATABÁNYÁN? A T-BUSZ ilyet üzemeltet!

t-busz-buszok-schm-hidas-kupi.jpg

Kezünkbe akadt egy hír, miszerint Tatabányának bejött az okos közlekedés - gyártottak egy PR cikket a kormánymédiában.

Azt írják, hogy az utasoknak minőségi szolgáltatást, a városvezetésnek pedig gazdaságos üzemeltetést biztosít a jelenlegi rendszer. 

Ahogy fogalmaztak,

“A tavaly január 1-jén indult városi buszos közszolgáltató teljes működését átszövik az okos informatikai megoldások: a valós idejű gépjárműkövetés és az ehhez kapcsolódó utastájékoztató rendszer, a mobileszközös utazástervező alkalmazás, a jegyértékesítést és a pénzügyi elszámolásokat egy rendszerbe szervező pénzügyi megoldás mind a nulláról épült ki közel másfél év alatt. A rendszert fejlesztő és kiépítő szakértők szerint a tatabányai tömegközlekedés informatikai háttere amellett, hogy számos magyar fejlesztést integrál egy rendszerré, világszinten is felveszi a versenyt a hasonló megoldásokkal.”

Ezzel ugye nehéz vitatkozni, hiszen a tatabányai adófizetők ebből vajmi keveset érzékelnek, csupán annyit, hogy az előrejelzettnél nagyságrendekkel többe fog kerülni az a rendszer, aminek a létrehozására súlyos milliárdokat költöttek.

Az mondjuk kifejezetten vicces, amikor azt írják, hogy 

“Az utas valós idejű, digitális járműkövetés alapján akarja eldönteni, hogy érdemes-e várnia a buszra.” 

Tessék mondani, kedves PR szakemberek, Önök jártak Tatabányán? Ha úgy látom, hogy sokáig kell várnom a buszra, akkor milyen alternatívám van? Elindulok gyalog? Ha van egy kis eszem, akkor bizonyára. Ez tényleg okos megoldás.

Persze Schmidt Csabának sem kell egy kis füllentésért a szomszédba mennie, amikor azt mondja, hogy a közgyűlés 2015-ben hozott döntése alapján alakították ki mai formájában a helyi buszos cég működését.

Eredetileg nem volt ilyen grandiózus projektről szó, hiszen az összesen 5,6 milliárd forintnyi adófizetői pénznek csak a töredékét tervezték, és szó sem volt új buszokról. 

Arról mélyen hallgat a város polgármestere, hogy például a buszmegállók kapcsán maximum “okosba készült” megoldásokról beszélhetünk, de számtalan helyen volt tetten érhető az elképzelés nélküli pénz pazarlás. 

Azért az remek végszó tőle, hogy 

“Az új tömegközlekedési rendszer 2018. január elején indult és azóta szolgálja problémamentesen a tatabányai közlekedők igényeit úgy, hogy közben a szolgáltatás fenntartása úgy a teljesítmény és a forrásoldal tekintetében nyomon követhető, tervezhető” - idézi a lap Schmist Csabát

No, komment, csak a buszon utazók véleményére ne legyen kíváncsi!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5714927370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása