Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LUSZTIG ALPOLGI FÉLREBESZÉL? A tatabányai disznóságok mégsem nyilvánosak!

lusztigpeter-ooo-nem.jpg

Lassan már az sem lesz világos, hogy mi nem lesz világos. Kábé így érezhetjük magunkat Lusztig Péter alpolgi, Nagy Bélának küldött válasza után.

Az augusztusi képviselő testületi ülésen Nagy Béla képviselő szeretett volna végre tiszta vizet önteni a pohárba, ezért feltette a régóta, sokakat foglalkoztató kérdést Lusztig Péter alpolgármesternek. Arra az egyszerű kérdésre kért volna egzakt választ, mikor kapják meg a képviselők az önkormányzati cégek átvilágításáról szóló jelentéseket.

Akkor Lusztig úr nem volt képes rá válaszolni, 30 napos haladékot kért magának.

Időközben - 4 nappal ezelőtt - Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony meghirdette, hogy

“Ragaszkodunk hozzá, hogy az elmúlt évek szabálytalanságai, a pénzügyi és törvényességi anomáliák az önkormányzat gazdasági társaságainál nyilvánosságra kerüljenek, és a megfelelő hatóságok vizsgálják meg ezek hátterét és kutassák fel a felelősöket!”

Abban a cikkünkben írtuk róla, hogy ez azt is jelenti, hogy kb. 1 hónappal ezelőtti, nekünk küldött válaszához képest teljesen meggondolta magát.

Régóta foglalkoztatja ugyanis a tatabányaiakat, hogy jól bánnak-e a közpénzzel a város kisgömböc cégénél - T-Szol Zrt-nél és leányvállalatainál - amelynek a kivizsgálására ígéretet kaptunk a 2019-es választási kampány során.

Ma pedig Nagy Béla képviselő Facebook bejegyzésének tanulsága szerint az alpolgi lehűtötte a kedélyeket:

“ Tisztelt Képviselő Úr! Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021. augusztus 26. napján tartott Közgyűlésén feltett kérdése kapcsán az alábbi tájékoztatást adom: 

A T-Szol Zrt. és a portfóliójába tartozó gazdasági társaságok működési és gazdálkodási átvilágítása során született anyagok az abban foglalt megállapítások okán indított hatósági eljárások alapjait képezik.”

Attól most tekintsünk el, hogy maga a válasz értelmetlen, de igazából ezzel szokták magyarázni, hogy nem hozzák nyilvánosságra a jelentéseket.

Ezek szerint újfent optimistának bizonyultunk, a sok mantra ellenére a jelenlegi városvezetés sem akarja az orrunkra kötni, hogy mit derítettek ki, egyáltalán találtak-e valamit.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5316697788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása