Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HULLIK SZÉT A TATABÁNYAI BUNKER KÁVÉZÓ: “jó” munkát végeztek a Csónakázó-tónál!

csonito-kavezoterasz-20210718_01.jpg

Sokan várták a Csónakázó-tó és környékének felújítását, hogy mit hoznak ki belőle, az udvari beszállítók. 

Már a tervezéskor is sok kritikát kapott a beharangozott bunker kávézó, de előzetesen arra gondoltunk hátha tévedünk és mégis sikerül valami modern, gusztusos kávézót építeni a Csónakázó-tó mellé. Sajnos nem sikerült mellélőnünk, a beton förmedvény vagy micsoda, semmiféleképpen nem nem modern és nem gusztusos. Azt gyanítjuk, hogy sem a megbízónak, sem a tervezőnek nem volt semmi fogalma arról, hogyan is kellene kinéznie egy 21. századi kávézónak. 

bunkerkavezo-kulsoter03.jpg

Magáról az épületről annyit érdemes megjegyezni, hogy igazán nagy kihívás lesz vonzó kávézót varázsolni belőle. Egy igazán impozáns, nagyléptékű, nagyterű vendéglátóhely helyett készült valami földbe ásott bunkerszerű, mintha maga az épület is szégyellné, hogy csak ezt sikerült kihozni belőle. De még az esztétikai problémákon felül is van vele gond elég.

Legutóbb körbejártuk az objektumot, mi is az igazi gond vele, most visszamentünk pár hónap múlva és úgy tűnik nem bizonyul túlzottan tartósnak.

Ha valaki veszi a fáradtságot és körbejárja az épületet, azt tapasztalja, hogy minden oldalról hullanak a burkolatok, illetve mennek tönkre. A kávézó teraszának szánt felület a legdurvább, reméljük senkit sem fog egyszercsak “elnyelni”. Kíváncsiak leszünk, hogy mindezt ki fogja kijavítani, ez vajon belefér-e még a garanciális munkák körébe, végülis nem oly rég adták át.

Egyébként így készen látszik igazán, milyen elmeháborodott ötlet volt az eredeti, Schmidt Csabáék fejéből kipattant ötlet, hogy a futópályát keresztezze a terasz, ami szerencsére nem valósult meg. 

Mondjuk a bunker kávézó épülete kapcsán eleve érthetetlen, hogy miért egy önkormányzat építi meg az üzlethelyiséget, miért nem az a vállalkozó, aki üzemeltetni fogja.

Arra különösen kíváncsiak leszünk, hogy hová fognak a vendégek parkolni, mert hogy a közelben aligha tudnak majd, az biztos. Legalábbis mi megtippelni sem tudjuk. Vagy tényleg arra számítanak, hogy kizárólag a Csónakázó-tó közönsége fogja igénybe venni a helyet?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9416631684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása