Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELKÉSZÜLT A TATABÁNYAI BUNKER KÁVÉZÓ: Mementója lesz ez a Schmidt korszaknak

bunkerkavezo-01.jpg

Nagyon vártuk már a Csónakázó-tó és környékének felújítását, kíváncsiak voltunk mit fognak kihozni belőle. Megnéztük közelebbről, hogyan sikerült a beharangozott fel-, illetve megújítás.

Bevalljuk, főleg a beharangozott kávézóra voltunk kíváncsiak, azt hittük, lesz valami modern, gusztusos kávézó a tónál, sajnos naivak voltunk, nagyot tévedtünk. Ez a beton förmedvény vagy micsoda, semmiféleképpen nem nem modern és nem gusztusos. Inkább egyfajta bunker kávézónak tűnik, de elegáns és a világ elől kicsit elvonulós helynek semmiképp. Azt gyanítjuk, hogy sem a megbízónak, sem a tervezőnek nem volt semmi fogalma arról, hogyan is kellene kinéznie egy 21. századi kávézónak. 

bunkerkavezo-kulsoter03.jpg

Magáról az épületről annyit mondanánk, hogy igazán nagy kihívás lesz vonzó kávézót varázsolni belőle. Egy igazán impozáns, nagyléptékű, nagyterű vendéglátóhely helyett készült valami földbe ásott bunkerszerű, mintha maga az épület is szégyellné, hogy csak ezt sikerült kihozni belőle. De még az esztétikai problémákon felül is van vele gond elég.

Például olyan apróságról nem is érdemes beszélni, hogy az árufeltöltést, hogyan fogják végezni - nem beszélve arról az időszakról, amikor majd  építik az utat mellettük, akkor végképp lehetetlen lesz minden hasonló tevékenység a környéken.

Nem tudni mi volt az eredeti elképzelés, de nagyon kicsik a helyiségek, gyakorlatilag ha betesznek egy kiszolgáló pultot, nem tudjuk hová fognak a leülni a vendégek, főleg esőben vagy rosszabb időben, ha például nem lehet kiülni lazulni a teraszra. De azon is elgondolkodtunk, vajon mekkorák lesznek a mosdók és az alkalmazottak hol öltöznek majd, ha működik a kávézó? És hol lesznek a vendégek számára illemhelyiségek? Ők is azt az 1 db nyilvános WC-t fogják használni, amit az egész Csónakázó-tóra megvalósítottak? Ha rosszmájúak lennénk, akkor azzal poénkodhatnánk, aki esetleg nem százas, és nincsen nála százas, az belehuggyozik majd a tóba?

bunkerkavezo-kulsoter01.jpg

Egyébként így készen látszik igazán, milyen elmeháborodott ötlet volt az eredeti, Schmidt Csabáék fejéből kipattant ötlet, hogy a futópályát keresztezze a terasz, ami szerencsére nem valósult meg. Mondjuk az egész épület kapcsán eleve érthetetlen, hogy miért egy önkormányzat építi meg az üzlethelyiséget, miért nem az a vállalkozó, aki üzemeltetni fogja.

Arra különösen kíváncsiak leszünk, hogy hová fognak a vendégek parkolni, mert hogy a közelben aligha tudnak majd, az biztos. Legalábbis mi megtippelni sem tudjuk. Vagy tényleg arra számítanak, hogy kizárólag a Csónakázó-tó közönsége fogja igénybe venni a helyet?

bunkerkavezo-belsoter02.jpg

bunkerkavezo-kulsoter05.jpg

Aki komolyan el szeretne gondolkodni azon, hogy mennyire alkalmas kávézónak ez a monstrum, annak azt ajánljuk, képzelje el például a Stop cuki, vagy a Gála cukrászda pultját beszorítva arra a pirinyó helyre, és már meg is világosodik. Ráadásul mondja már meg valaki, nagy tisztelettel, hogy például a hűtőket, amiben tárolják a kiszolgáláshoz szükséges süteményeket, ételeket, alapanyagokat, hová teszik majd?  Van valami pincerendszer, ami benyúlik a tó alá?

Schmidt Csaba azért lesz, ami lesz alapon kiposztolta, hogy kint voltak a családdal a Csóni-tónál és milyen jó meg szép minden, bár, a Bunker kávézóról nem nagyon írt, valószínűleg ő is érzi, hogy nem egészen ilyet képzeltek el a tatabányaiak. 

bunkerkavezo-kulsoter04.jpg

És persze lehet mondani, hogy örüljünk az elkészült “műnek”, de mindenki gondolkodjon már el rajta kicsit, hogy ha már egy csomó időt meg pénzt beleöltek az egész beruházásba, miért nem lehet olyat létrehozni, aminek nincsenek ilyen egyértelműen látható esztétikai és szervezési buktatói, amire csak elismerően csettint egyet az öreg bányász fia is, hogy ez, igen!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7916371804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása