Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI LEGSZÍVATÓSABB BICIKLIÚTJA: elkészült, csak ráhajtani nem lehet szabályosan

bicikliut-eromuto-210709-01-maganut.JPG

Tök jó a bringaút, ami elkészült a tatabányai Erőmű-tó mellett. Legalábbis az állaga alapján azt hisszük elkészült, igaz festés nincs rajta, talán nem is szántak rá.

A Centrál erőművel szembeni oldalon szépen leaszfaltozták, így azt kellő óvatossággal mindenki - biciklisek és autósok is - közösen tudják használni. Sokkal jobb lett a helyzet, mint eddig. Ez így rendben is volna.

bicikliut-eromuto-210709-03.JPG

bicikliut-eromuto-210709-04.JPG

Beszámolót nem találtunk róla, hogy valakik átadták a szakaszt, talán a választási kampányra tartogatják. De nem is ezért írunk erről, hanem egy tipikus magyaros történet miatt.

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy amikor a Fürdő utca felől közelítették meg a bicikliutat, több behajtást tiltó táblára bukkantak. 

furdo-tb-googlemaps-2019jun.png

Az utca végén, mint a címlapon látható, ki van téve a magánterületre behajtani tilos tábla, aminek a Googlemaps 2019 júniusi felvételének tanulsága szerint semmi nyoma.

Mindez azt jelenti, hogy elvileg senki sem tudna bejutni a Fürdő utca felől a tó ezen részébe, legyen az kerékpáros, vagy aki egy ottani horgászstéghez szeretne bejutni. Meg kellene kerülni az egész tavat a Környei út felől.

kerekparut-tabla-eromutomellett.jpg

Ha pedig az Oroszlány felől érkező biciklisek szempontjából nézzük a szakaszt, a táblák sem egyértelműek, a legfontosabb helyen csak sejteni lehet, merre menjen az emberfia. Ha követi a táblát, az egyszercsak bevezeti a gyanútlan biciklistát az erőmű melletti erdőbe, amire nem biztos, hogy mindenki fel van készülve.

bicikliut-eromuto-210709-010.jpg

Ha már hangsúlyt fektetünk nagyon helyesen a kerékpáros turizmus fejlesztésébe, ezeket az apróságokat nem lehetne megoldani?

bicikliut-eromuto-210709-06.JPG

Ha a tónál végénél lévő zötykölődős földútra gondolunk, illetve a hozzá kapcsolódó magánútra, jó előre gondoskodni kellett volna ezeknek a problémáknak az ésszerű megoldásáról. Addig pedig marad az össznépi sport, a szabályok semmibevétele.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6916618562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása