Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOGY TE IS KÖNNYEN UTAZHASS: gyors változásokat sürgetnek Orbánéktól is

balaton-utazas-portfolio-hu.jpg

Az EU az összehangolt utazási intézkedések nyári szezon előtti felülvizsgálatát javasolja.

Az Európai Bizottság javaslatot tett az Európai Unión belüli szabad mozgásra vonatkozó korlátozások összehangolásáról szóló uniós tanácsi ajánlás felülvizsgálatára - jelentette be ma a brüsszeli testület.

A járványhelyzet javulására és az oltási kampányok felgyorsulására tekintettel a bizottság azt ajánlja, hogy a tagállamok fokozatosan enyhítsék a beutazási korlátozásokat, különösen azok számára, aki már rendelkeznek a beoltottságot igazoló digitális igazolvánnyal.

A testület továbbá szorgalmazza a járvány kockázata miatt érintett területekre vonatkozó közös kritériumok felülvizsgálatát, illetve egy "vészfékmechanizmus" bevezetését az új vírusmutánsok előfordulása esetén. Ösztönzi továbbá a megfizethető és széles körű tesztelést is.

A bizottság javaslatai szerint az uniós digitális igazolvánnyal vagy annak megfelelő oltási bizonyítvánnyal rendelkezők a második adag vakcina beadását követő 14. nap után mentesülnének az utazási korlátozások és a karantén alól. A PCR-tesztek, illetve a gyors antigéntesztek elvégzését 72, valamint 48 órára szabná meg a testület. A tagállamoknak újra be kellene vezetniük az utazásokra vonatkozó korlátozásokat, amennyiben ismét romlik a járványhelyzet, vagy a vírusmutánsok aggasztó mértekben terjednek.

A kockázati zónák tekintetében a bizottság azt javasolja, hogy az alacsony kockázatú területekről történő beutazás ne essen korlátozások alá. Ugyanakkor a mérséklet kockázatú, továbbá a magas, illetve nagyon magas kockázatú területekről történő beutazás esetében a tagállamok PCR- vagy antigén tesztelést, karantént, illetve belépési tilalmat rendelhetnek el.

A 6 év alatti gyermekeket szintén mentesíteni kell az utazással kapcsolatos vizsgálatok alól - javasolja a bizottság.

fotó: illusztráci / portfolio.hu

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr616578192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása