Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAP CIFRA ÜGYRE TEHET PONTOT A TATABÁNYAI BÍRÓ: a dutyiból szervezte a csalást

borton-mobiltelefonalas.jpg

Érdekes ügyet tárgyal a Tatabányai Törvényszék, ahol az elkövetéskor börtönben ülő személy a fővádlott.

A vád szerint a szabadságvesztés büntetését töltő elsőrendű vádlott felhívta a későbbi sértettet és beadta neki telefonon, hogy ő a készenléti rendőrségnél dolgozik, onnan keresi. Előadta, hogy egy csalás ügyében nyomoznak, melyben szükség lenne a majdani sértett segítségére, de úgy, hogy a pénzt neki kell vinnie. Az elsőrendű vádlott arra kérte a sértettet, hogy a birtokában lévő összes készpénzt egy borítékban helyezze el az egyik borozó előtt parkoló ezüst színű autó kereke alá és így segítsen egy titkos akció keretében elfogandó személy lekapcsolásában. 

A jelen per elsőrendű vádlottja azt mondta, hogy a járművet figyeli a rendőrség, és amikor az elkövetők a pénzért megjelennek, akkor sor fog kerülni az elfogásukra, a sértett pedig visszakapja a pénzt. Többszöri telefonbeszélgetést követően a sértett úgy döntött, hogy enged a kérésnek, a 120.000 Ft készpénzt egy borítékba tette, majd azt elhelyezte a megbeszélt ezüst színű gépkocsi hátsó kereke alá. 

Az elsőrendű vádlott ezt követően telefonon felhívta régebbi élettársát, a másodrendű vádlottat és azt kérte tőle, hogy menjen a borozó előtt parkoló ezüst színű gépjárműhöz, és vegye magához az annak kereke alá rejtett borítékot a benne lévő pénzzel. Élettársa a kérésnek eleget tett és még aznap este a megjelölt helyről magához vette a 120.000 Ft-ot, majd azt a lakásában a párnája alá rejtette. 

A vádlottak sora itt nem ér véget, ugyanis az elsőrendű vádlott telefonon jelezte másodrendű vádlottnak, hogy sms-ben elküldi a jelenlegi élettársa, a harmadrendű vádlott bankszámlaszámát, melyre majd be kell fizetnie a pénzt. A pénz befizetésére végül nem került sor, mert a másodrendű vádlottat akkor a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a rendőrség előállította. 

Ezt követően a másodrendű vádlott gyermeke, a másodrendű vádlott kérésére az otthon elrejtett pénzt, összesen 100.000 Ft-ot a nyomozó hatóságnak átadta, a további 20.000 Ft sorsa ismeretlen.

A törvényszéken hétfőn tanúkat hallgatnak meg, esetlegesen ítélethirdetés is várható

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9716520136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása