Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI KÓRHÁZIGAZGATÓ TOVÁBB SZÍVAT: csak a perrel fenyegetőknek fizettek

szt_borbi.jpg

Tovább zajlik a huzavona a Szent Borbála Kórház felmondott kollégáinak a végkielégítése ügyében, hiszen az intézmény, csak részben fizette ki az elmaradt járandóságokat. Pontosabban ma reggel kapták meg a pénzüket azok a volt dolgozók, akik már régebben is reklamáltak és jogi irányba terelték volna az ügyet.

Az egyik név nélkül nyilatkozó volt dolgozó úgy érzi, hogy  gusztustalan dolgot művelnek. A kórház  ezek szerint nem akar fizetni csak akkor, ha bírósággal fenyegetik meg. Ez szégyen, teszi hozzá. Akik ügyvédet fogadtak és perrel fenyegetőztek, megkapták a pénzüket. Akinek nem volt pénze ügyvédre, nem kaptak semmi. Csak annyit közöltek velük, hogy nincs pénz!

A kórházi dolgozók elmaradt béréről többszöri megkeresésünkre sem volt hajlandó nyilatkozni az Országos Kórházi Főigazgatóság. Úgy látszik, nem tartják fontosnak, hogy válaszoljanak a kérdéseinkre. Mint ahogy a város vezető politikusai sem szólaltak meg eddig a Szent Borbála kórház gondjaival kapcsolatban.

Mint ismeretes március elsejével jelentős változások történtek az egészségügyben, megváltozott a dolgozók jogállása.

Tatabányán sokan, tiltakozva a törvény ellen, nem írták alá az eléjük dugott, új típusú, szerződést. Ők március első napjaiban leszámoltak, legalábbis akkor még azt gondolták. Kiszámolták nekik a jogos járandóságaikat, megkapták kilépő papírjaikat, és várták a február havi fizetésükön kívül az elmaradt szabadságok megváltását, a végkielégítést, illetve az őket illető, februári túlórák után járó juttatást.

Hivatalosan jelezték nekik, hogy március 10-ig meg kell kapniuk utalással a jogos összeget, de immár több mint egy hónapja nem akaródzott megérkezni a pénz. A dolgozók közül páran jogi útra terelték az ügyet, ami azt jelenti,  a kórház megkapta a fizetési felszólítást az ügyvédjüktől. 

Most a nyomásnak engedve, ezeknek a volt dolgozóknak kifezették a pénzüket. Akik nem fordultak ügyvédhez, hoppon maradtak. Meddig fogják még húzni az ő kifizetésüket?

 A fotó illusztráció

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4916501284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása