Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI POLITIKUSOK REAKCIÓI A SZENT BORBÁLA ÖSSZEOMLÁSÁRA: őket nem érdekli!

szentborbala-fobejarat-fejjellefele.jpg

Vajon a tatabányai politikusokat érdekli, hogy mi lesz az egészségügyi ellátásunkkal? Jutott eszünkbe kórházunk “szebbnél szebb” ügyei hallatán.

Az utóbbi időben csúcsosodtak ki a tatabányai Szent Borbála kórházat érintő pénzügyi és ettől nyilván nem független szakemberhiány problémái. Van ugyan egy ide importált, és bemutatkozni képtelen új kórházigazgatónk, azonban most már a kórház léte a tét.

Az adósságban és annak növelésében a tatabányai Szent Borbála kórház ORSZÁGOSAN az élen jár. A lejárt adósságok egy hónap alatt most az év elején, egy hónap alatt 250 MILLIÓVAL több az intézmény adóssága.

Valószínűleg ettől nem függetlenül Dr. Kanász Gábor az eltávozott dolgozókon akart spórolni, ugyanis hetek óta nem fizette ki a március 1-én eltávozottakat. Tatabányán március 1-én több tucatnyian, tiltakozva az új törvény ellen, nem írta alá az eléjük dugott, új típusú, homályos tartalmú szerződést. Nekik hiába számolták ki a jogos járandóságaikat - papírt és értesítést is kaptak a 10-ei kifizetésről - de immár egy hónapja nem fizetnek nekik. A kórház be is vallotta, nincs pénze.

És akkor két napja újabb mélypontot ért el a tatabányai Szent Borbála, gyakorlatilag megszűnt a sürgősségi ellátás, szolgálatot teljesítő orvosok híján.

Ebben a helyzetben kíváncsiak voltunk, hogy a helyi politikusokat mennyire érdekelte a téma, tettek-e valamit a helyzet megváltozásának érdekében?

RÖVIDEN TÖMÖREN SEMENNYIRE! Az egyetlen, aki legalább már tegnap foglalkozott a kérdéssel, dr. Konczer Erik a Komáromból ide importált DK-s parlamenti képviselőjelölt, ő legalább próbálkozott valamiféle levéllel a miniszterhez.

Bencsik János jelenlegi parlamenti képviselőnek kérdéseket is küldtünk a témában, de 5 nap alatt nem ért rá az összeomló Szent Borbála - benne a ki nem fizetett egészségügyi dolgozók -, ügyeivel foglalkozni. Megkérdeztük tőle:

Kíváncsiak lettünk volna, hogy a nyilvánosságra került pénzügyi és szakmai anomáliák kapcsá milyen konkrét intézkedések várhatóak az elkövetkező néhány napban, illetve hosszabb távon a helyzet rendezése ügyében.

Arra kifejezetten rákérdeztünk, hogy tette-e valamit azoknak a ki nem fizetett dolgozóknak az ügyében, akik évtizedeket és a jelenlegi COVID járvány jó részét is a Szent Borbálában végig dolgozták és most ilyen méltatlan helyzetbe kerültek?

Milyen kezdeményezéssel él az Országos Kórházi Főigazgatóság jelenlegi vezetője felé, hogy ilyen törvénytelen eset ne forduljon elő?”

Valami olyasmire gondoltunk egy profinak gondolt politikus esetén, hogy talán készít a párt fotósa, egy közös képet az országos kórház-irányítás vezetőjével, miszerint tárgyalnak a mihamarabbi megoldásról. Egyelőre Bencsik úrtól még ilyen reakció sem érkezett! 

Schmidt Csaba azonban nem hazudtolta meg főnökét, aki emlékezetes módon a parlamentben egyes kényelmetlen kérdések esetén annyit válaszolt, hogy “Boldog Karácsonyt!”. Ez jutott eszünkbe, amikor megnéztük közösségi oldalát, és a témához legközelebb álló posztként azt találtuk:

“Virágba borultak a fák a Dózsa György úton!”

Pedig tőle, aki sokáig volt Tatabánya polgármestere és most is sokszor úgy viselkedik, mintha még ott látná magát, elvárnánk, hogy érdemben reagáljon a témában.

A jelenlegi tatabányai városvezetés, úgy tűnik nem látja égetőnek a témát, legalábbis semmi jelét nem adták annak, hogy bármit kezdeményeztek volna. Talán hátra teszik a kezüket, hogy a kórház állami fenntartású és nekik ehhez semmi közük? Vagy elintézik annyival, hogy úgy sem képesek semmit változtatni a helyzeten?

Megnéztük még jövő évi országgyűlési választásokon induló pártokat, volt-e érdemi reakció és itt akadtunk rá az egyeteln érdemi reakcióra, ami Gyurcsány Ferenc pártjának, a DK-nak a jelöltjétől származik.

Dr. Konczer Erik parlamenti képviselőjelölt azt írta közösségi oldalán, hogy egy levelet juttatott el Kásler Miklós miniszter részére. A levélben megkérdezte, hogy 

“... Milyen többletforrást biztosít a Minisztérium azért, hogy a mindennapi ellátás ne legyen veszélyben Tatabányán, Tatán és a környező településeken? ...

Milyen intézkedéseket tesz a Minisztérium azért, hogy a koronavírus-járvány miatti védekezésben a más betegséggel küszködők is megfelelő ellátáshoz jussanak Komárom-Esztergom megyében?”

A többiek, egyelőre semmi!

Pedig tudomásunk szerint a mostani járvány során több képviselőnk is bekerült a kórházba, közelről láthatta hogyan próbálják működésben tartani a kórház dolgozói az intézményt.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9416500234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása