Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JOGI ELJÁRÁS A TATABÁNYAI KÓRHÁZ ELLEN: egy hónapja nem fizetnek ki munkabéreket

szentborbala-tb-kanaszgaborkepekkel.jpg

Mindannyian olvashatták cikkünket, hogy március elsejével jelentős változások történtek az egészségügyben, megváltozott a dolgozók jogállása.

Tatabányán sokan, tiltakozva a törvény ellen, nem írták alá az eléjük dugott, új típusú, homályos tartalmú szerződést. Ők március első napjaiban leszámoltak, legalábbis akkor még azt gondolták. Kiszámolták nekik a jogos járandóságaikat, megkapták kilépő papírjaikat, és várták a február havi fizetésükön kívül az elmaradt szabadságok megváltását, a végkielégítést, illetve az őket illető, februári túlórák után járó juttatást.

Hivatalosan jelezték nekik, hogy március 10-ig meg kell kapniuk utalással a jogos összeget, de immár egy hónapja nem akaródzik megérkezni a pénz. Ez a hírek szerint több tucat embert érint mindez a kórházban.

Közülük most már jónéhányan jogi útra terelték az ügyet, ami azt jelenti,  a kórház megkapta a fizetési felszólítást az ügyvédjüktől a múlt héten. Amennyiben ez nem vezetne eredményre, akkor a következő lépés a bíróság, ami szégyen és jelzés értékű lenne a többi kórházban maradó részére, hogy jogos és elismert járandóságot sem akarnak kifizetni. Vajon a több milliós fizetéssel rendelkező nemrég kinevezett kórházigazgató megkapta a fizetését?

A Szent Borbála kórházban azt nyilatkozták telefonos érdeklődésünkre, hogy ebben az ügyben az Országos Kórházi Főigazgatóság jogosult nyilatkozni. A kommunikációs osztálynak 2 héttel ezelőtt küldtünk egy emailt, amelyben kértük az OKFÖ válaszát két fontos kérdésben:

- mi az oka, hogy a törvényes határidőn belül nem történt meg a juttatások teljeskörű rendezése?

- mikorra várható, hogy ezt a dolgozók felé teljesítik?

A kommunikációs osztályon ismételt, telefonos érdeklődésünkre azt a választ adták, hogy utána néznek és megsürgetik a választ.

Vajon ez a hála azoknak az embereknek, akik évtizedekig bennünket gyógyítottak, és a tavaly óta bennünket sanyargató covid- járvány frontvonalában dolgoztak?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5816493812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása