Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NYUSZI TOJTA A TATABÁNYAI VÁROSHÁZÁN? Te megtalálod hová rejtették a helyi híreket?

tktv-szucsne-schmidt-kicsibenboda-vege.jpg

Hatalmas küzdelem folyik Tatabányán az ügyben, hogy ki tudja erőteljesebben elsiratni a városi tévét. Természetesen Schmidt Csaba ex-polgármester is beszállt a ringbe, a szerkesztőségünkig hallatszik a bömbölése. Azzal rémisztget például, hogy jaj, ezentúl nem fogják közvetíteni a városi közgyűléseket, vagy a helyi meccseket, meg politikai vitaműsorokat sem, sőt az ovisokat sem fogják a szüleik látni. Ráadásul Csaba ezzel már mostantól kezdve riogat bennünket, tatabányaiakat.

Mondjuk, a városi közgyűlések hangulatától és szóhasználatától sokszor könnyen felment az ember vérnyomása, nagyképűségből, lenézésből a képviselők komoly leckét adtak a város lakóinak. Az úgynevezett közéleti- és vitaműsorok, ha nagyon szépen akarunk fogalmazni,a vicc kategóriába voltak sorolhatók: az érdes nyelvcsapások és reflektálatlan alákérdezés nem tartozik a színvonalas produkciók közé, még vidéken sem. Vitaműsor meg talán egy-kettő volt a TKTV ideje alatt, ami nem nagy teljesítmény, valljuk be. Ha az ember megnézte régebben, mit produkált ez a tévé, nem hiszem, hogy nagyon kellene sírni érte.

Persze kitett magáért a jelenlegi kommunikációs stáb is, amikor megindokolta a TKTV beszántását, amit a városi oldalon kirakott közleményük hűen tükröz.

Az érzésünk, hogy valami húsvéti játékra invitálják a tatabányai népeket, ugyanis a televíziós tartalmakról azt írják:

“Tekintettel a lakosság internetet ritkábban használó, a hagyományos tévénézést előnyben részesítő csoportjára, a helyben elkészített audiovizuális tartalmak elhelyezésére lesz lehetőség a legnagyobb elérést biztosító szomszédos települések televízióinak műsorában (Körzeti TV Tata, Oroszlány TV)”

Megnéztük, a környékbeli tévék sorrendjét, a városunkról műsort nem találtunk. Vagyis azok a polgárok, akik ritkábban használják az internetet vagy nem onnan fogyasztják a híreket, jelenleg sehol nem tudnak tájékozódni Tatabánya ilyen típusú történéseiről. Lehet, hogy mi kerestük rossz helyen, de úgy néz ki, a Jó Szerencsét! tévészerű micsoda, egyelőre a Youtube csatornában bízik, sikerült is eddig 209 feliratkozót és néhány tucat nézőt a videókra összehozni. Ez azért nehezen nevezhető helyi audiovizuális tartalom szolgáltatásnak. 

Persze lehet, hogy a szerkesztők valamiféle húsvéti versenyre invitálják a tatabányaikat, és komoly ajándékot adnak, aki talál egy tatabányai hírt a körzeti tévékben? Jó móka.

Mondjuk attól a stábtól, akik előálltak legutóbb az új kommunikációs stratégiával, sokkal többet nehéz lenne várni. Magában a leiratban akkor stratégia helyett sokszor meglehetősen zavaros visszamutogatás történt az előző fideszes vezetés idejére és összehasonlítás a különböző régi felületekkel. Azóta sem sikerült a teljes anyagot az önkormányzat oldalára feltölteni, mindössze egy csonka dokumentum áll az érdeklődők rendelkezésére.

A helyi stáb a városi oldalon azt is írta, hogy megújították a helyi újságot, nos reméljük ez nem azt jelenti, hogy ezután az lesz az általános, ami márciusban, hogy elmarad a megjelenés. Lehet, hogy elfogytak az erőforrásaik, az újságírók, vagy egyszerűen híján vannak témának? 

A sokat emlegetett városi honlap, mobil applikáció, Facebook-oldal kombó megújítása pedig egyelőre várat magára, külcsínben változtattak, de a tartalom és a használhatóság kritikán aluli, kicsit lemaradtak minimum néhány évvel.

Bevalljuk, könnyesre röhögtük magunkat azon a magyarázkodó cikken, aminek a Haladjunk a korral a helyi médiában is a címe. Jézusom, ez a haladás?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1416489846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása