Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HATALMAS “CSAPÁS” A TATABÁNYAIAKNAK: TKTV-nek annyi! A kormánypártiaknak sem kell

tktv_1.jpg

Holnaptól megszűnik a TKTV, ma lesz az utolsó adás, arra leszünk kíváncsiak, vajon kinek fog hiányozni ez az utóbbi időben érdektelen adáshalom Tatabányán?

Nem tudom, ki hogy van vele, de én inkább röhejesnek találtam ezt a városi televíziót, mintsem, hogy krokodil könnyeket hullajtsak miatta. Bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy máshol sem láttam még színvonalas városi televízió csatornát. Nehéz műfaj, nagy kihívás az biztos.

Azt írják a Facebookon, hogy holnap megszűnik a tévé, és ma lesz az utolsó nap hogy lesz valami műsor és vége. A nagy sopánkodásban hozzáteszik, hogy ők bizony az elmúlt hat év alatt 7000 anyagot készítettek, ami nagyjából 1500 órányi műsort jelent. És a TKTV youtube-csatornájára 2500 iratkoztak fel, a műsorokat összességében másfél millióan nézték meg.  Hogy oda ne rohanjak! Ne nézzük csak: ezen adatok alapján átlagosan 215 ember nézte online a városi tévét. Ez lenne a csodás nézettség?

Így már tényleg el lehet gondolkodni rajta, hogy mekkora veszteség lesz a  városnak TKTV megszűnése. Pedig normál esetben nagyobb fontos szerepet tölthetne be a városi kommunikációban, a múltkor írtunk róla mi is.

Ha az ember veszi a fáradtságot és  megnézi, mit produkált ez a tévé, inkább az a kérdés, hogy miért csak most mostanában lépték meg a megszüntetését.

Úgy tűnik, már a levitézlett expolgi szimpatizánsainak is ciki lehet a tévé, mert ha a nézettséget vesszük alapul, minden mondható, csak az nem, hogy nagy érdeklődésre tartanak számot a műsoraik. (Persze, minden relatív)

A Facebook-oldaluk a youtube csatornájukra vezet át, ahol csak egy átlagos januári napot megnézve (ekkor született az előző cikkünk) - az első hat videót, ami a szemünk elé téved -, 4-6-9 embert nézte meg, jó van amelyiket 15-en töltötték le, egy 70 ezres városban, azért ez kemény.  (Lehet persze találni olyat is, amit néhány tucatnyian is megnéznek!) 

A Jó Szerencsét, Tatabánya! csatorna kicsit jobban áll, itt is megnéztünk néhány nézettségi adatot anno : itt 93, 76, 90, 11-es letöltési adatokkal számolhattunk, ami még mindig a bányászbéka feneke alatt van, sőt.

Úgy néz ki, nem jön kommunikációs forradalom Tatabányán.

És a minőségéről sokat elmond az is, hogy még a kormánypárti média sem látott benne fantáziát helyben, inkább elindították a City7 nevű borzalmat. Pedig vetíthettek volna pornófilmeket a tatabányaiaknak, lehetett volna félmeztelen hírolvasó vagy időjós, ha már ennyire ezt a vonalat erőltetik.

De forghathattak volna a Szelim-barlangnál háborús filmeket arról, miként küzd meg Schmidt Csaba és Bencsik János az alakváltó Lusztig Péterrel és gonosz Ilonával a hatalomért. Szóval lett volna ebben potenciál, persze némi fantázia és pénz kellett volna hozzá. De Orbánék lemondtak róla, így marad a gyász, vagy az egyszerű vállvonogatás, kinek, kinek vérmérséklete szerint.

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr416486222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása