Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOGYAN IRATKOZNAK MOST AZ ELSŐSÖK TATABÁNYÁN? Itt van a szülőknek minden információ!

kodalyzoltaniskola-tb.jpg

A Tatabányai Tankerületi Központ közzétette a fenntartásában működő általános iskolák 2021/2022-es tanévre történő beiratkozási rendjéről szóló információcsomagját.

Ez most már nagyon aktuális, mert a nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján idén az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat: 2021. április 15-16-án kell beíratni. Jelen járványügyi helyzetre speciális szabályok vonatkoznak, amelyeket az emberi erőforrások miniszterének kompetenciája meghatározni.

A 2021/2022-es tanítási évre történő általános iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel a veszélyhelyzeti intézkedésekre – a miniszter 19/2021. (III. 10.) számú határozata az alábbiak szerint szabályozza:

  1. Az általános iskola – a járványügyi szempontok figyelembevételével – beosztást készít a 2021/2022. tanévre történő beiratozás időpontjára vonatkozóan. A beosztásról az iskolák honlapjukon keresztül nyújtanak előzetesen tájékoztatást. 
  2. Az általános iskolába a 2021/2022. tanévre elektronikusan is be lehet iratkozni a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalon. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a tanítási év első napján kerül sor. 

Ha nem vagy biztos benne, a körzetes iskolák utca szerinti körzeteit a https://kk.gov.hu/kozerdeku-adatoktatab linken éred el. 

Fontos szabály, hogy a felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt. A nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján az iskola döntése ellen a tanuló, a szülő - a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül - a gyermek, tanuló érdekében eljárást indíthat. 

A felülbírálati kérelmet a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója részére kell címezni (2800 Tatabánya, Győri út. 29., Tatabányai Tankerületi Központ, Vereckei Judit) és az elutasító határozatot kiadó intézmény igazgatójához kell benyújtani. A Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. 

A tankötelezettség külföldön történő teljesítését az Oktatási Hivatalnak és a körzetes általános iskola vezetőjének kell jelezni. Az iskolai beiratkozás szabályairól EZEN A LINKEN találsz még információkat!

A tatabányai általános iskolákat ezen a linken keresztül eléred, ahol a beiratkozás időpontjáról és az iskolák egyedi ügyintézéséről kaphatnak a szülők további hasznos információkat

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8816490324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása