Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HAZUG MATEK A TATABÁNYAI HIVATALTÓL: Bereznai 10 milliós bejárási pénzével buktak le

bereznai.jpg

Egészen elképesztő hivatali félrevezetésre derült fény, amely Bereznai Csaba régebbi önkormányzati költségeivel kapcsolatos. Nagy Béla nyilvánosságra hozott ugyanis, egy Malomsoki István, akkori jegyző által, a közgyűlésen feltett kérdésére adott választ tartalmazó levelét.

Sokakat érdeklő kérdés volt akkoriban - és ezek szerint először félrevezette a jegyző még a tatabányai képviselőket is -, hogy mennyibe is került a “saját” sofőrrel közlekedő Bereznai Csaba alpolgármester a tatabányai adófizetőknek. Nagy Béla tavaly januárban kérdésként megfogalmazta, amikor a jegyzőkönyvek tanulsága szerint, 

“Adatokat kér arra vonatkozóan, hogy mennyibe került Bereznai Csaba képviselő úr alpolgármesteri időszakában a gépkocsi használat Tata és Tatabánya között.”

Most kiderült, hogy Nagy Bélának azt írták tavaly február 14-én, hogy MINDÖSSZE 582 EZER FORINTBA került a volt alpolgi bejárása nekünk, adófizetőknek. Az alábbi levél tanulsága szerint:

utiktsg-bereznaicsaba-malomsoki-valasz-nagybelanak.jpg

Erre vonatkozóan akkor nem tett közzé a jegyző publikus választ, azonban néhány hónappal később közérdekű adatkikéréssel fordultak Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, amelyre válaszul  megküldték részére a képen látható, szintén Bereznai Csaba bejárására vonatkozó információkat.

utiktsg-bereznaicsaba-malomsoki-valasz-atlatszonak.jpg

Érdemes benne elmélyedni, ezek szerint a 2014-2019-es időszakban Bereznai Csaba alpolgármester bejárása,

"TÖBB, MINT 10 MILLIÓ FORINTBA FÁJT A TATABÁNYAI ADÓFIZETŐKNEK."

 

Mi történhetett február és augusztus között? Találtak még a hivatalban számlákat?

Érdemes összehasonlítani, milyen módon vezették félre még a tatabányai, szintén ebben az ügyben információkat kérő képviselőt is.

A Bereznai Csaba volt alpolgármester Tatabánya és Tata közötti bejárását lehetővé tévő költségek:

2020. február 14-i levél szerint:         582.752 Ft

2020. augusztus 14-i levél szerint: 10.311.809 Ft

No comment! Részletek a levelekben.

A fenti költségeket már csak annyival egészítjük ki, hogy komoly összegű szabadság megváltást is kértek a leváltott városvezetés emberei, mint arról olvashattak ebben a cikkünkben.

Kiderült, hogy a volt polgármesternek és két alpolgármesternek 550 nap szabadsága maradt benn saját számításuk szerint, amelynek költsége 22 millió forint és 13 év után akarták kifizettetni.

Végülis kiderült, hogy bruttó 12 milliót kapott a Schmidt-John-Bereznai trió (plusz a járulékok, vagyis 15 millió fölött). Ugyanis Szücsnéék alkalmazták azt a szabályt, hogy csak az utolsó ciklus ki nem vett szabadságaira jár csupán a nem kevés pénz. Mondjuk az egy elég érdekes kérdés, hogy 2010-ben illetve 2014-ben a ciklus végén miért nem rendezték el? Talán arra készültek, hogy életük végéig hatalmon lesznek?

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. 

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9416400856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása