Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI GYEREKEK IS KERESSÉK KAJLÁT: ingyenes utazás az őszi szünetben

kajla-album.png

Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Az őszi szünet remek alkalom a családi kirándulások szervezésére. A térítésmentes utazási lehetőséggel a közlekedési társaságok a vidám és tartalmas szabadtéri kikapcsolódáshoz szeretnének segítséget nyújtani. A kedvezményes árú vasúti és autóbuszos kirándulás remek lehetőséget nyújt az őszi szünet tartalmas eltöltésére, arra, hogy a járványhelyzetben lehetőség szerint kerülendő beltéri összejövetelek helyett szabadtéri programokat szervezzünk.

A gyermekek körében rendkívül népszerű Kajla programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel bármilyen, őszi kiránduláshoz ideális belföldi célpontot elérhetnek. A legizgalmasabb családbarát útvonalak, az ún. Kajla-körök bejárásával Kajla-karikákat is gyűjthetnek a lelkes felfedezők.

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyerekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani. A MÁV a programhoz csatlakozva már tavaly felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt, a Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhattak az utasok.

A Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekek az őszi szünetben a MÁV-START és a GYSEV mellett már Volánbusszal is térítésmentesen vagy kedvezményesen juthatnak el az ország bármely pontjára, mert az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján, a kedvezményre való jogosultság megléte esetén válthatnak menetjegyet, illetve szükség esetén távolsági kiegészítő jegyet. A Kajla-kedvezményt az érintett tanulók október 23. és november 1. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

Fontos tudni a kirándulásra, országjárásra indulóknak, is, hogy a közösségi közlekedésben a maszk használata már nemcsak a vonatokon és a buszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. 

A Kajla program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak az új, kék színű Kajla-útlevelek. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, osztályfőnökénél érdeklődhet. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülők itt igényelhetik. 2020-ban a korábbi Kajla-útlevelek is érvényesek, így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket. (MÁV Inform)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6616246242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása