Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KICSINYES ÉS DILETTÁNS POLITIZÁLÁS TATABÁNYÁN: elme elefántok összecsapása

renczes_schmidt-boda.jpg

Úgy tűnik vannak témák, amelyeket nehezen engednek el tatabányai képviselők, az egyik ilyen a csütörtökön is tárgyalt futópálya ügye. 

Amint arról legutóbb a közgyűlést közvetlenül megelőzően írtunk, futópálya épült volna az Olimpikon utca végénél. Erre vonatkozóan a város nyert is támogatást, a helyszínt kellett volna jóváhagynia a testületnek, de az ülésen - ahonnan Fekete Miklós alpolgármester érthetetlen és megmagyarázhatatlan módon távol volt - az erre vonatkozó javaslat elbukott, így kútba esett egyelőre a futópálya építés.

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, ugyanis a pálya építésének kapcsán mi szomorúnak, vagy inkább siralmasnak tartjuk, hogy a természet állapota, az építkezés okozta rombolás senki fejében meg sem fordult szempontként. Úgyis mondhatnánk, hogy két kicsinyes politikai álláspont csapott össze és a Fidesz álláspontja kerekedett felül.

A beruházás nem azért hiúsult meg, mert bármelyik képviselő vette volna a fáradtságot és a természeti környezet rombolásán elgondolkodott volna, netalán megkérdez szakembereket. Ami a fideszes (végülis Boda “Mostéppenmihazánk” Bánk képviselő is együttmozog velük) társaságnál nem meglepő, de a magukat a zöld témákhoz közelebb állónak valló Összefogás képviselőitől ezt kevéssé vártuk volna.

Az újdonsült képviselőktől reméltünk némi előrelátást, persze Renczes Dávid környezetvédelmi tanácsnok útmutatása után lehet, onnan sem várhatunk ezekben a témákban semmi jót. Elegendő a gáli képviselő magasröptű posztjára gondolni, jól illusztrálja gondolkodását. 

kekito-tb-11.jpg

Schmidt Csabáéktól ez a fajta hozzáállás azért nem újdonság, mert emlékezhetünk például arra, többször is engedélyt adtak a Kéki-tó közvetlen közelébe, hulladék lerakására. Ennek jelentős része még ott van, így tőlük mi másra is számíthatnánk. (Emlékezetes, hogy a főtéri hulladék oda szállítását csupán lakossági felháborodásra hagyatták abba.)

A futópálya megtorpedózásának indoklásánál a közgyűlés közben azon gondolkodtunk, hogy sírjunk, vagy röhögjünk, amikor a fideszes csapat Schmidt Csaba vezetésével aggódni kezdett a terület közbiztonság miatt. Emlékszünk ugye, hogy ők szüntették meg anno a közteresek éjszakai műszakját, mondván Tatabányán éjszakánként csend és rend van

Mondjuk hozzájuk mindig szívesen csatlakozik Boda Bánk Közbiztonsági Tanácsnok pozícióért is fizetés kapó képviselő, akinek kerestünk közbiztonsági előterjesztését tavaly október óta, de nem leltünk. Gondoltuk kezdeményezte a mostani pálya biztonságosabbá tételét, ha szerinte a helyszín annyira veszélyes, de nem jártunk sikerrel. (Mondjuk semmilyen előzetes kezdeményezést nem találtunk a neve alatt).

Arról ugye ne feledkezzünk el, hogy most is használják a futópályát. Vajon arra gondolhattak Schmidték, hogy a gonosz emberek is a kivitelezőkre várnak, a futópálya felújítása után fognak támadni, vagy csak szimplán szívlapáttal hányják az okosságot elme-elefántként egymásra?

És a tatabányai polgárok ilyenkor csak kapkodják a fejüket és arra gondolnak, hogy álmodnak, amikor a képviselőink magvas gondolatait hallgatják? 

Mondjuk, végülis mi választottuk magunknak ezt a kis testületet!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8116181830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása