Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN SCHMIDT CSABÁÉK MEGSZÜNTETIK AZ ÉJSZAKAI JÁRŐRÖZÉST! Jön a helyi “politikai” rendőrség?

besugo.jpg

Döbbenten vettük észre, hogy két nap kivételével megszüntetik a közterület-felügyelők éjszakai munkavégzését.

A város, a polgármesterék szerint, éjszaka kihalt, és különben is az emberek 90%-a hétköznap nappal teszi meg a bejelentését.

Mért, mikor tegye? Alvás közben?

Viszont új szervezetet találtak ki: a VÁLASZTÁSI KÖRZETENKÉNT működő körzeti megbízotti- rendszert. Mi lesz a következő lépés? Egy bármikor áthangolható, közpénzből fizetett besúgó-hálózat megszervezése?

Mielőtt legyintenének, nézzük az előterjesztés részleteit: 

Az önkormányzat átszervezi a városrendészeti iroda működését, ezzel még semmi gond sincs, mi is írtunk már róla, hogy elégtelen a színvonala (félreértés ne essék, ez nem feltétlenül az ott dolgozókon múlik). Most valamiért, úgy gondolják, bele kell nyúlni a közterület-felügyelet működésébe, akik eddig a hét minden napján, folyamatosan teljesítettek szolgálatot, 2-2 fős 12 órás váltásban.

Azt írja az előterjesztés, hogy a bejelentések a közterület-rendészet felé, 90 százalékban hétköznap nappal érkeztek, az éjszakai telefonok száma igen csekély, havi szinten két bejelentés érkezik ebben a napszakban. És most jól figyeljenek, azt is írja a dokumentum, hogy éjszaka a város közterületei általában kihaltak, és ami különösen érdekes, hogy a zöldterületi rossz parkoláson kívül nem találkoznak szabályszegéssel.

Bereznai Csabáéknak ezek szerint az illegális szemétlerakókkal nincs semmi bajuk, és az éjszakai randalírozók sem zavarják őket, akik miatt korlátozta a városvezetés az éjszakai szórakozóhelyek, boltok nyitvatartását. Mondjuk attól függ, merre járnak éppen a felügyelők, ugye.

Nagyon komoly észrevételként megjegyzik, hogy télen és nyáron más a város ritmusa: nyáron később kezdődik az éjszaka és hamarabb a reggel, télen korábban kezdődik az éjszaka és később a reggel. Beszarok, tényleg? Nem is gondoltam volna. Vagy azért kellett beleírni az előterjesztésbe, mert valamelyik képviselő nem tudja?

És ezek után kezdődik az igazi parasztvakítás, hogy a közterület-felügyelet éjszakai szolgálatai nagyon alacsony kihasználtságúak, és ez csak létszámot von el a nappali szolgálattól. Van arcuk azt is leírni, hogy a közterület-felügyelők létszáma folyamatosan csökken, mert nagy a leterheltség, kicsi a fizetés és a presztízs, nincs képzés.

Ez jól mutatja a döntéshozók alkalmatlanságát, hiszen ezek többségéért ők a felelősek.

Schmidt Csabáék egy remek logikai következtetéssel elárulják, nekünk polgároknak, hogy igazából nem is működik kellő hatékonysággal, ezért egy új rendszert állítanának fel, amelyet körzeti megbízotti csoportnak fognak hívni. Értik? Nem működik, hát átszervezzük.

Fontos, hogy ez nem összekeverendő, a rendőrségnél működő körzeti megbízottakkal, hiszen más jogosítványaik vannak. Ami a durvább, hogy választási körzetenként 2-2 fő teljesít majd ilyenformán szolgálatot.

Könyörgöm, mi köze van az egésznek a választási körzetekhez? Netán majd a választásokba is beszállnak, esetleg így próbálják befolyásolni a polgárokat? Lehet, hogy az egészből egy politikai fedőszervet kreálnak majd, mindezt az adóforintjainkból?

Ráadásul ezek a bizonyos körzeti megbízottak reggel 8-tól délután 4-ig dolgoznak majd, nyilván az ő kedvükért az illegális szemétlerakók ebben az intervallumban bűnöznek majd, és randalírozók sem éjszaka fogják szétszedni a környéket. Ez egy vicc, egy cirkuszi mutatvány, a mi pénzünkből persze!

Nem is értem, majd ettől lesz nagyobb a presztízsük, vagy micsoda? Rejtélyes módon ún. segédfelügyelőket is bevonnak majd: vagy két fő közterület-felügyelő körzetenként vagy egy körzeti megbízott és egy segédfelügyelő tejesít szolgálatot, eszem megáll. Nincs benne, de még ezen is spórolni akarnak nyilván, mert a segédfelügyelőnek valószínűleg kevesebb pénzt kell adni, ráadásul, nehezen is értelmezhető ebben a munkakörben, mi is az a segédfelügyelő.

Legvisszatetszőbb, hogy érdekes módon az új felállásban bővítenék a létszámot, tehát pénzt költenének rá, de akkor az a kérdés, ezt a pénzt, miért nem adják oda a jelenlegi állománynak?

Olyan érzésünk van, mintha a körzeti megbízotti csoportok címen, egyfajta kapcsolattartó, besúgó-szervező hálózatot szeretne működtetni a polgármester. Lehet, hogy ez egy országos teszt a narancsosok részéről?

Ne legyen igazunk, de minden ebbe az irányba mutat.

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4514066987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása