Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KIAKADTAK A FELSŐGALLIAK! John Katalinék odavitették a "Lölö-garázs" sittjét

sitt03.jpg

Gőzerővel folyik a Lölö- téri (hivatalos nevén Megyeháza tér) mélygarázs építése.

sitt02.jpg

Normális esetben meg vannak a hivatalos engedélyek, például a bontás során kitermelt anyagok elhelyezésére, ahová teherautókkal elszállítják a kitermelt anyagokat. Valahogy azonban ez a projekt, mintha kicsit már itt, az elején félrecsúszott volna. Úgy gondolhatta Felsőgalla képviselője John Katalin, Schmidt Csabáékkal karöltve, hogy nem kell ebből nagy ügyet csinálni, viszik ahová viszik, az ott lakók mindent eltűrnek. Nem jött be a számítás, ugyanis keményen tiltakoztak az Otthon utcai lakók a lerakás ellen, nem is eredménytelenül.

bemennekakapun-otthonutcatb.jpg

sittszallitoauto.jpg

Ahogyan egyikük fogalmazott közösségi oldalán néhány napja:

“Városunk ma 60 fuvar ramattyal gazdagította Felsőgallát. 60X25 TONNA AJÁNDÉK. Ez 120 TEHERKOCSI VÁGTÁZÁS AZ OTTHON UTCÁBAN CSALÁDI HÁZAS ÖVEZETBEN.”

Kíváncsiak lennénk, hogy voltak-e a papírjaik a sofőröknek a sitt szállításához, ugyanis az egyik ott lakó úgy látta, hogy nem volt fuvarlevelük, és nem volt náluk engedély.

Rendőri intézkedést is kértek, az egyik ottani vállalkozó, akinek a családja jelenleg is ott lakik, besokallt és kihívta a rendőröket. A rendőrség tájékoztatása szerint nem intézkedtek szabálysértési ügyben a helyszínre kiérkező rendőrök.

audiletakartrendszammal.jpg

Aztán megjött egy Audis ember akinek láthatóan volt némi köze a szállító autókhoz, hiszen váltott velük néhány szót, aztán elment.

Az egyik ott lakó úr megszámolta, a megrakodva valószínűsíthetően 40 tonnás szállítmányokból közel 90 fuvar megvalósult.

Később a városi Facebook-oldal úgy adta elő a történetet, mintha a lakók érdekében, ők szüntették volna be a szállítást. Ehhez azért pofa kell!

sitt-regebbi-otthonutca-tb01.jpg

A fentiek szerint sikeres volt az ott lakók tiltakozása, pénteken napközben beszüntették a szállítást. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz ennyi bontási hulladékkal, hiszen egy ehhez kapcsolódó projekt (közmű kiváltás) hulladéka is még mindig itt várakozik.

otthonutcaihid-tb-0223.jpg

otthonutcaihid-tb-repedes01_0223.jpg

otthonutcaihid-tb-repedes02_0223.jpg

Azt sem értjük, hogyan hozhatták egyáltalán ide, hiszen az utcába vezető hidat ugyan nemrég felújították és most ugyan nincs rajta súlykorlátozást jelző tábla, de tudomásunk szerint csupán húsz tonnás autók közlekedhetnek rajta. A mostani autók terhelése messze volt a 20 tonnától, de nem lefelé, hanem felfelé.

Akik kiadták az engedélyt, ha volt egyáltalán, azoknak tudniuk kellett, hogy itt nem közlekedhetnek ilyen tömegű teherautók.

Netalán a hivatalban nem ismerik Tatabányát? Vagy nem volt engedély?

Persze az élet nem állt meg, hiszen hirtelenjében szombaton elkezdték az újonnan létesített buszvégállomás és a vasút közé hordani a bontási törmeléket

Pénteken gyorsan kiadták az engedélyt, az új helyszínre, vagy egyszerűen csak lerakják ahová tudják?

A lerakási díjat és a feldolgozás költségét vajon a tatabányai adófizetőknek kifizetik, vagy ezt egyszerűen megússzák az építtetők?

Azt vajon ki vizsgálja, hogy mi van a lerakott anyagban?

kekito-tb-11.jpg

Ne feledjük, hogy a lerakástól néhány száz méteren belül található egy vízakna, ahonnan a lakosságnak szolgáltatják az ivóvizet!

A másik nagy kérdés, hogy a mélygarázs építése során kitermelt jó minőségű termőföld kinek a földjén fog landolni?

Csupa olyan kérdés, amire egyelőre nem kaptunk semmilyen választ, hiszen sem a körzet képviselőjénél John Katalin alpolgármester asszonynál, sem Schmidt Csabánál egyetlen szó sem esik róla, mint ahogy a város hivatalos oldalain sem.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5714652705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása