Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÉG MINDIG DÖBBENETES A SZEMÉTHELYZET TATABÁNYÁN! Bukott a Schmidt-kuckó koncepció?

ketrec1.jpg

Sajnos a szeméthelyzet még mindig nem oldódott meg Tatabányán, hibába tettek meg mindent annak idején Schmidt Csabáék, hogy minden háznál körbe legyenek kerítve a kukák, az úgynevezett Schmidt-kuckókat még sok lakóközösség nem építette meg. Ennek az egyik oka, hogy nem mindig felelnek meg a követelményeknek ezek a ronda ketrecek. Bár olyat is hallottunk, és ne tagadjuk le, hogy viszonylag jól működik és jóval kevesebb a szemét, mint régen.

ketrec2.jpg

A Mártírok 105 előtti szeméthalmaz miatti áldatlan állapotról posztolt Nagy Béla önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán, aki azt mondja,  hogy ahol nem kerítik be a kukákat, sajnos ilyen helyzet áll elő,  attól függetlenül nem ez a körbekerítési mód a legjobb. A város 75-80%-ban már megépítésre kerültek a "Schmidt-kuckók" ilyen-olyan eredménnyel, rendkívül sok ember bosszúságára. Az ajtókba szerelt zárak tönkremennek, a tolózár olyan magasan van, hogy nem érik el emberek, egy külön művészet a zárásuk, esőben sok közülük megközelíthetetlen, az útra nyílnak több esetben az ajtók.  Akinek nincs szemétszállítási szerződése, kulcsa, vagy csak otthon felejti az mind a nyitott kukákba hordja a szemetet.

ketrec3.jpg

Ez persze várható volt, nem kellett nagy jóstehetség hozzá. Ráadásul a társasházkezelők és a lakosság körében is nagy volt az ellenállás a csúnya ketrecek miatt. Tavaly decemberben végül odáig jutott a városi közgyűlés, hogy fél évvel meghosszabította  a Schmidt-kuckók megépítésének kötelezettségét. Mondjuk ez mintha már lejárt volna, de még sok helyen nincsenek ketrecek, és ha a nyitott kuka vagy a zárt ketrec között kell választani, hova dobja az ember a szemetét, azonnal a nyitott kukába dobja, majd angolosan távozik.

ketrec4.jpg

Ez egyébként egyes polgárok szegénységi bizonyítványa is természetesen, de ettől függetlenül egy okosabb koncepció kellett volna a városi szemétkérdés megoldására, mint a szürke vagy zöld ketrec-dzsungel.

 

Fotó: Nagy Béla/ Facebook

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3216078828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása