Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOLNAPTÓL ÍGY MEHETNEK A TATABÁNYAIAK A SZAKRENDELÉSEKRE! Van, de utaznod kell!

haziorvos_4.jpg

A Szent Borbála kórház lezárása után új betegeket sem a járó-, sem a fekvőbeteg- és sem a sürgősségi ellátásban nem fogadhatnak. A háziorvosok és a mentők április 29-től már az új rend szerint utalták, illetve szállították el betegeket. 

Kijelölték és nyilvánosságra hozták időközben a listát, hogyan alakulnak a jóróbeteg szakrendelések illetve a fekvőbeteg-ellátások. Ez azért érdekesek, mert időközben Kásler miniszter rendeletben oldott fel bizonyos korlátozásokat, így holnaptól, azaz hétfőtől (május 4-től) a szakrendelések is elindulnak. 

Nézzük, hogy alakulnak a további járóbeteg ellátási területek, amelyek Tatán működnek a továbbiakban:

Tata, Hősök tere 2.: belgyógyászat, gasztroenterológia, diabetológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat (terhes tanácsadás is), csecsemő- és gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, audiológia, szemészet, bőr- és nemibeteg ellátás, neurológia, urológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat, kardiológia, gyógytorna

Tata, Almási utca 8.: ortopédia és gyógytorna

Tata, Fürdő utca 21.: orvosi laboratóriumi diagnosztika

Minden háziorvos értesítést kapott, így ők telefonon segítséget tudnak nyújtani az eligazodásban – település lakosainak szakellátása melyik városban működik átmenetileg. Azok a szakorvosok, akik eddig is telefonon voltak elérhetők a tatabányai kórházban – pl. receptek írása, konzílium (kardiológia) – továbbra is ilyen módon végzik a rendelést.

A szakorvosi javaslatok (emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított) érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időszakában és utána 90 napig, így azok megújítása miatt nem kell felkeresni a szakorvost.

Település (lakóhely) szerint, arról, hogy mely szakrendelés hol érhető el, ezen a kórházi linken olvashatnak részletes információkat.

A koronavírusos (COVID-19) betegek ellátása (a fertőzéssel érintett lakosok vizsgálata és az igazolt betegek ellátása) az alábbi helyszíneken zajlik:

– esztergomi, tatabányai, oroszlányi járás települései: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

– tatai, komáromi és kisbéri járás települései: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Fontos, hogy a telefonos időpontegyeztetésen kérjen információt, hogy az adott kórházba milyen feltételekkel tud bemenni, a kísérője bemehet-e, stb. A járványveszély nem múlt el, csupán részlegesen újraindulnak az egészségügyi szolgáltatások.

Ha megtörténik a Szent Borbála kórház kiürítése, akkor a teljes fertőtlenítését befejezik, mint a zárlatról szóló határozatban szerepel, és újra elkezdhetik a rendeléseket.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3415657884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása