Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁS AKADÁLYMENTESÍTÉSE: Szücsné elhiszi Bencsiknek, hogy segít

tbvasutallomas_szucsne-bencsik.jpg

Szücsnének és csapatának komoly ígérete volt, hogy a vasútállomással mindenképpen kezdenek valamit, ha mást nem, legalább akadálymentesítik.

Abba a hibába illetve a hazugság spirálba nem akartak nyilván belelépni, mint az elődeik, akik szinte évente az egész vasútállomásról ígértek valamit, aztán eddig nem lett belőle semmi.

Nyugodtan mondhatjuk, ez a tatabányaiak legfájóbb pontja.

Most, hogy van 2020-ra költségvetésünk, annak átbogarászása során többen keresték, hogy miből és hogyan lesz meg az állomás akadálymentesítése és azt találták, hogy nem különítettek el egyetlen fillért sem az idei költségvetésben. 

Ennek kapcsán Szücsné Posztovics Ilona kiadott egy közleményt, amiben kifejezte reményét, hogy a Modern Városok Program támogatási kereteinek az átcsoportosításával lesz majd forrás az akadálymentesítésre, sőt ennél lényegesen többre. Erre neki Bencsik János a nagyadózókkal történt találkozón komoly ígéretet tett. Reméljük az országgyűlési képviselő is emlékszik rá, mert ő nem írt erről, persze az is lehet nem tartotta fontosnak.

Ez jól hangzik ugyan, de nem csupán a kormány jóindulatán múló Modern Városok Programjában nem valósult meg, (amely program, részben inkább blöffparádé volt (a határidők eleve viccesek voltak, néhány projektnek, ilyen a vasútállomás is, se híre, se hamva, hiába maga Orbán nyilatkozta), hanem annak előtte is csupán az ígérgetések és látványtervek voltak gumicsontként bedobva az ittlakók közé.

Szóval nagy kérdés, hogy ezután is erre lehet számítani? Hacsak egy picit is szeretne valaki hiteles maradni, nagy tételben biztosan nem fogadna erre az opcióra.

Szücsné polgármesterasszony abban bízik, hogy az átcsoportosítással a Konzumot is felújítanák, a vasútállomás környékén könnyebb lehetne majd a parkolni, ráadásul az állomást Dózsakerttel és a most épülő Megyeháza térrel is gyalogos kapcsolat kötné össz, ahogy a Vértes Centert és a vasútállomást is összekötnék. Bár hozzáteszi azt a félmondatot, ha a források valóban biztosítják. Tehát erre nincs semmi garancia. 

Az a helyzet tehát, hogy az átcsoportosításhoz mindenképpen kell a kormányzati támogatás,  ami által Szücsné erős függésbe kerül Bencsik Jánossal szemben, aki ugye, ha akar, könnyen tud lobbizni azért, hogy engedje vagy ne engedje a kormány ezeket a terveket megvalósítani. 

Ha az eddigi politikai eseményeket nézzük, hogy a gazdasági társaságok vezető pozícióinál szinte minden maradt a régiben, illetve az eddigi projektek átvizsgálásairól igazából nincs hír, mondhatjuk nyugodtan, hogy ez nem a legjobb ómen. Reméljük, persze, hogy talán tévedni fogunk. 

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3915507366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása