Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ORBÁN-BENCSIK-SCHMIDT ÉS A TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁS! A sánta kutyákat később érik utol

orban-bencsik-schmidt.jpg

Az utóbbi 8 év rövid krónikája Schmidt Csabától.

Ha próbálnánk humorral elütni a dolgot, ez már nekünk kellemetlen, az az évek óta tartó és egyre kínosabb hazudozás, amely a tatabányai vasútállomás kapcsán elhangzik a jelenlegi rezsim helyi embereitől (Bencsik, Schmidt) illetve még magától a vezérüktől, a miniszterelnöktől is.

Legutóbb Schmidt Csaba pofátlan módon most éppen 2022-re ígérte az új állomást. Ráadásul az elmúlt években még Schmidt Csabáék gazdája, maga Orbán Viktor sem tudta nagyot mondással újjávarázsolni a lerobbant épületet. 

Még az olyan apróságokban sem képes Schmidt Csaba a tatabányaiak a szemébe mondani, mi a valóság, mint az akadálymentesítés. A MÁV fehéren-feketén leírta levelében, hogy nagyrészt megoldható, csak a polgármester szívatja inkább a vasútállomást nehezen használókat, mozgássérülteket, időseket, kismamákat például.

Na, de menjünk sorban, mióta hülyíti a népeket!

Az előző, 2014. évi választás előtt februárban saját netes oldalán írt arról, hogy 

“A tatabányai vasútállomás felújítását már nagyon régóta kérik az itt lakók. A polgárokkal való találkozások során mindig szóba került a vasútállomás, ezért 2011-ben hozzákezdtünk egy teljes körű projekt előkészítéséhez - mondta Schmidt Csaba. A polgármester hozzátette: az önkormányzat egyeztetéseket folytatott a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. és MÁV Zrt. munkatársaival. A megvalósítás érdekében összefogtak az országgyűlési képviselőkkel, hogy a Biatorbágy-Tata vasútvonal korszerűsítése legyen része a nagy infrastrukturális beruházásoknak, és a kormány biztosítsa a tervezéshez szükséges fedezetet”. Már 8(!) éve.

 

Közvetlenül az októberi választás előtt Schmidt Csaba bevetette a Fidesz atombombáját a helyiek félrevezetésére, ugyanis 2014. szeptemberi Facebook posztjának tanulsága szerint

 

“Orbán Viktor miniszterelnök úrral munkamegbeszélést tartottunk a mai napon a Városházán. … Kiemelten foglalkoztunk az új vasútállomás terveivel, és a megvalósításhoz szükséges kormányzati támogatással. Végül egy szívemhez közeli témával zártuk a megbeszélést, a régi kórházépület ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülésének lehetőségét, és a város által tervezett funkcióit vitattuk meg. A fejlesztések megvalósításában számíthatunk a kormányzattal történő együttműködésre a jövőben is!”

(Azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a kórház sem jött össze!)

Aztán megválasztották Schmidt Csabát a tatabányaiak jobb híján, és egy ideig nagy hallgatás övezte a témát, majd 2016-ban megismételték az előző akciót. Azt persze ők is érezhették, hogy a múltkori kevés lesz, ezért all-in-t mondtak, egy még nagyobbat blöfföt dobtak be. Együtt Orbán Viktor, Schmidt Csaba és Bencsik János.

Mondjuk azt felejtette el a Schmidt-Bencsik duó, hogy Orbán hazamegy, a két idiótának pedig itt kell maradni és rájuk ég a hazugság.

Nehéz a sok sületlenségből kiemelni valamit, amikor elolvadt Schmidt Csaba a gyönyörűségtől, hogy személyesen meglátogatta a vezére, talán a posztból a leglényegesebbet emelnénk ki, 

“... A több mint 40 milliárd forintos kormányzati támogatást magába foglaló megállapodás első és egyben legkiemelkedőbb projektje a vasútállomás modernizálása, hiszen teljesen érthetően tízből kilenc tatabányai kívánságlistáján e beruházás szerepel az első helyen. A jelenlegi lepusztult épület ugyanis nem csak a városképet rombolja, de funkcióját sem tudja már teljeskörűen betölteni.

Olyan új vasútállomást szeretnénk alkotni, amelytől a hozzánk érkezőknek tátva marad a szája, az átutazóknak pedig az az érzése támad, hogy le kell szállniuk megismerni ezt a várost. …”

Az tisztelt polgármester úr tény, hogy jelen pillanatban is tátva ,marad a szája a hozzánk érkezőkenk, de ugyanígy a tatabányaiaknak is. Jobb szeretnénk persze erről már egyszer és mindenkorra lemondanunk.

Hogy nyomatékosabb legyen a sztori és hihetőbbnek tűnjön, röviddel az előző után Schmidt Csaba nem felejtette el kitenni, hogy

“Kedden megállapodtunk Orbán Viktor miniszterelnök úrral a városi fejlesztésekről és ennek nyomán megjelent az első kormányhatározat is, mely a vasútállomás fejlesztéséhez szűkséges pénzügyi forrást tartalmazza. Közös projektként szerepel a bicskei és tatabányaivasútállomás megújítása, illetve városunkban ez egy új vasútállomásépítését jelenti.”

Amiből világosan látszik, hogy még egy kormányhatározat, vagyis egy jogszabály sem jelent semmit az ő esetükben.

És mit gondoljanak azok, akik még szeretnének hinni neki, hogy 2022-re tényleg, esetleg megépül?

Sajnos nekik, sincs jó hírünk, mert a sárberki alagút áttervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzésnél a MÁV egy idén május 6-én kelt levelében leírta, hogy a Biatorbágy-Tata vonal korszerűsítése (amelynek során kerülne sor a tatabányai vasútállomás felújítására) ELMARAD. 

Előbb utóbb természetesen megvalósul, de ez a jelenlegi állapot. És egy közbeszerzési kiírás számunkra mégiscsak lényegesen megbízhatóbbnak tűnik, mint Schmidt Csaba kijelentései.

Egyelőre maradunk a mostani a világszégyene állomásunknál, és emlegetjük Schmidt és Bencsik közelei családtagjai, nem túl épületes kontextusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6214971956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása