Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI VASÚTÁLLOMÁS: Schmidt Csaba pofátlanul hazudozik és 2022-re ígér újat

tbvasutallomas_scsaba-kepekkel.jpg

Kínos, sőt egyre kínosabb a vasútállomás kérdése a jelenlegi városvezetésnek.

Nem is csoda, hiszen még Schmidt Csabáék gazdája, maga Orbán Viktor sem tudta nagyot mondással újjávarázsolni a tavaly márciusi határidőre. 

Most éppen egy sokadik, az akadálymentesítést szóvátevő kommentre adott válaszában beszélt Schmidt Csaba hülyeségeket, persze ez őt nem igazából nem szokta zavarni. 

Egy hölgy tette neki szóvá, hogy volt szerencséje a nagyon boldog városunkban egy csomó durcás embert látni, ahogy fel és le küzdik magukat a csodálatos vasútállomás lépcsőin (a hölggyel együtt). Egy boldog mosolyt sem láttott, amiről az jutott eszébe, hogy talán figyelmesebben kellene nézni a lakosság arcát.

Erre nagyon komolyan azt írta Schmidt Csaba, hogy 

“a harminc éve épült felüljáró nem akadály-mentesíthető. Rögtön be is blöffölte, hogy Modern Városok Program keretében egy új akadálymentes vasútállomás épül városunkban 2022-re. Tudomása szerint folyik az előkészítő munka, de mivel a szabályos kiépítéshez vágányokat is át kell helyezni az előkészítés lassan halad.”

Tényleg, ennyire pofátlanul képes hazudni és ezt még le is írja?

2016-ban a választási ígéreteket, köztük a vasútállomást még jogszabályba is belefoglalták. Ehhez képest közel két évvel később, a választás évében maguk az országgyűlési képviselők sem tudtak semmi érdemlegesről beszámolni.

És ezek után szemrebbenés nélkül mondja, hogy 2022-ben Modern Városok Programja?

És ne feledkezzünk el az akadálymentesítésről sem. A polgármester ebben sem képes valósan tájékoztatni a tatabányaiakat, de megtesszük mmi helyette.

Volt egy “Tatabányai vasútállomás akadálymentesítésének megvalósíthatóságának megvizsgálása és megvalósításának elősegítése érdekében létrejött ideiglenes bizottság”, meglehetősen hülye nevű bizottság, amolyan igazán sóhivatalosra sikerült, fideszes többségű társulat. A működésével most csupán annyiban foglalkoznánk, hogy az ellenzéki elnök kezdeményezésére írtak a MÁV-nak egy levelet, hogy legalább egy lifttel vagy valami egyéb megoldással, amíg nem lesz meg az új vasútállomás, oldják meg az akadálymentesítést. 

Jött is a válasz, mégpedig, hogy lehetséges valamiféle részmegoldás, de a felvonók miatt szűk lenne a hely, ráadásul a tényleges akadálymentesítéshez 3 felvonót kellene építeni, aminek hatalmas költsége lenne, és az egész procedúra az elejétől a végéig 28 hónapot venne igénybe. A 28 hónap azért nevetségesen sok, de ezen most ne akadjunk fenn, nem ez a lényeg.

A levélből azt tűnik ki, hogy ha nagyon akarná Schmidt Csaba és bandája, valamilyen kompromisszumost megoldást tudnának találni, amíg nem lesz új állomás. 

A fenti Schmidt Csaba válasz után azonban ne legyenek illúziónk, továbbra is magas ívben tesznek a nehezen közlekedőkre.

Nesze nektek kismamák és mozgássérültek!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9314946278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása