Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MICSODA “ÖRÖM,” TATABÁNYAIAK! Főterünket közel 200 MILLIÓÉRT visszavásároltuk Mészáros Lőrincéktől!

schmidtcsaba-feketeszivesnapszemuveg.jpg

Hál’ Isten, újra Tatabánya városának adófizetőié a Fő tér. Mondjuk elég sietősen intézték a dolgot Schmidt Csabáék, miután hatalmas botrány kerekedett az utóbbi időben a Lölö-pláza körül.

Mint azt már korábban is írtuk: Az eset onnan indult, mármint a visszavásárlás, hogy a először egy 3 milliárdos kezességvállalással próbálkoztak meg, amelyet több alkalommal szabálytalanul akartak Schmidt Csabáék áttolni.

Például egy júniusi RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSEN az előterjesztők még arra hivatkoztak, hogy kell a gyors döntés, mert alá kell írni a kivitelezővel a szerződést, amelyhez szükséges az a Takarékbanktól felvett hitel, amihez feltétel a tatabányai adófizetők kezességvállalása. Ezen döntésről aztán kiderült, hogy a T-Szol alapító okiratát sérti, vagyis szabálytalan.

Erre fény derült fény, de Schmidt Csabáék újra behozták a közgyűlés elé ugyanazt a határozatot, és mindenféle tárgyalás nélkül újra megszavazták.

Aztán pedig eltelt egyetlen (!) hét és már azt mondták, hogy hoppá, összevesztek Mészáros Lőrincék cégével! Addig minden oké volt?

Ráadásul akkorra már hogy, hogy nem, a kivitelezésre és a finanszírozásra megkötötték a TÖBB MILLIÁRDOS szerződést (mindössze 1 hét alatt, mert ugye a zárt ülés idején még nem volt ilyen)

Mindezek fényében Schmidt Csabáék arról döntöttek, hogy megveszik a Mészáros Lőrinc érdekeltséget. Az csak “apró” érdekesség, hogy nagyrészt abból a pénzből, amelyet legutóbb egy T-Szol üzlet megvásárlására szántak.

Arról, hogy mennyire komolyan sértődhetnek meg Schmidt Csabáék Lölö “bácsikájukra”, az jutott eszünkbe, hogy azt ugye nem gondolja komolyan senki, hogy a Nemzet Strómanja bármiféle vita miatt azt mondja egy hét után:

- Fiúk, mindenféle nyereség nélkül én ebből kiszállok.

- Na, de miért Lölö Bácsi?

- Ez a Csaba gyerek annyira meggyőző volt, hogy nekik a városkép, meg a Városkapu annyira fontos. Üsse szívlapát, akkor most jó fej leszek.

Amikor a Nemzet Strómanja mögött álló emberek nem egy ilyen súlytalan és elképzelés nélküli, szerencsétlen polgármestert reggeliznek, hanem komplett iparágakat tesznek tönkre, partvonalra egyetlen tollvonással. Elég mondjuk a dohányboltokra illetve a játékgépekre gondolni. 

Schmidt Csabáék pénzügyi fogalmának megítéléséhez csupán egyetlen apró adalék. A közgyűlésen feltették neki azt a kérdést, hogy a beruházáshoz felveendő hitel által megkívánt önrészt - ami 800 millió forint - honnan veszik majd, azt mondta, hogy a cég tőkéje 400 millió forint, így már csak a fele kell hozzá. Mondta ezt úgy, hogy ő jegyzi azt az előterjesztést, amelyben leírták fehéren-feketén, hogy annak csak a fele készpénz. A többi forrás között például az ingatlan is ott szerepel, az ugyanis ún. nem vagyoni hozzájárulás.

Nemrég kaptuk a hírt, hogy már nyélbe is ütötték az üzletet, hiszen június 27-én volt a döntés, 28-án már ment is a levél a Talentisnek, hogy megvennék a tulajdonrészüket.

Erre pedig nyilván a Mészáros családi kupaktanács összeült és úgy döntött, eladja a tulajdonrészét, a papíron szereplő 195 millió forintért.

Miután a Mészárosék rábólintottak, hogy eladják, már csak a Jogi és Közbeszerzési Bizottságnak kellett rábólintania, ahol fideszes többség lévén, nem volt kérdéses, hogy rábólintanak, így az üzletet nyélbe is ütötték.

Csak érdekességként álljon itt a hivatalos cégnyilvántartásból a Talentis Group Zrt. igazgatótanácsának összetétele: 

Felesége:

Dr. Mészáros Beatrix (an.: Kelemen Beatrix Csilla) - 8086 Felcsút, Fő utca 311/5. 

Mészáros Lőrinc gyerekei:

Homlok-Mészáros Ágnes (an.: Kelemen-Beatrix Csilla) - 8086 Felcsút, Fő utca 311/5. 

Mészáros Lőrinc (an.: Kelemen Beatrix Csilla) - 8086 Felcsút, Fő utca 0311/5.

És még egy, aki nem a család tagja:

Konczné Kondás Tünde (an.: Hován Mária) - 3900 Szerencs, Erdei Ferenc utca 3.

Tehát, kedves tatabányaiak, így kell tuti jó bizniszt csinálni, először jól megkavarni a tulajdonviszonyokat, majd ide-oda vásárolgatásokkal elérni, hogy a pénz nagy része mégis csak nálunk maradjon, hiszen a haverok építik milliárdokért, amelyet a Mészáros Lőrinchez köthető bank hiteléből finanszírozunk és fizetünk vissza neki.

Ezt végeredményben a tatabányai adófizetők fogják kifizetni. Ez amolyan a Mészáros-Schmidt modell, kérem szépen. 

Azért nem lehet könnyű a polgármesternek sem, valószínűleg szóltak neki, hogy el kell adja a városa közepét Lölö bácsinak, majd utána megint rászóltak, hogy most meg vissza kell vásárolja azt. Vegyük észre, úgy rángatják Schmidt Csabát és bandáját, akár egy marionett-figurát, nem számít semmi, csak a lóvé, meg a hatalom. 

Azon kellene mindenkinek elgondolkodnia ilyenkor, hogyan feküdhet le egy városvezető a hatalomnak és az oligarcháknak, ahelyett, hogy teljes mellszélességgel a tatabányaiak érdekeit képviselni.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4615020198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása