Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Nem volt pénze a tatabányai párocskának, inkább becsapták a rendőröket!

bunozo-elfogas-hirtv-hu.jpg

Hatóság félrevezetése, kisebb kárt okozó csalás, valamint közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat egy pár ellen Tatabányán.

Úgy akartak pénzhez jutni, hogy valótlanul azt állították a rendőrségen, hogy egyikőjüket kifosztották és tőle 170.000,- Ft-ot elvittek.

A vádlottak élettársak, tavaly júliusban pénz szűkében voltak, a tatabányai albérletük díját sem tudták fizetni, emiatt elhatározták, hogy a nő feljelentést tesz a rendőrségen, melyben valótlanul azt állítja, hogy őt ismeretlen személy Tatabánya egyik parkjában, miközben epilepsziás rohama volt, meglopta, ennek során tőle elvitte a táskáját és a benne lévő 170.000,-Ft-ot.

A nő ennek megfelelően július 13-án megtette a feljelentését a rendőrségen, melynek részleteit a férfi valótlan állításaival megerősített. A rendőrség elrendelte a nyomozást kifosztás bűntettében, és a nő részére átadta az áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást. Ezt követően a vádlottak a valótlan feljelentés miatt kiállított igazolás birtokában a Kormányhivatalban 113.116,- Ft összegű támogatást igényeltek és kaptak.

A nyomozás egy későbbi szakaszában aztán mindkét vádlott beismerte, hogy a feljelentés valótlan, azaz a nő sérelmére nem követtek el bűncselekményt.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottakkal szemben büntetővégzést hozzon, azaz tárgyalás tartása nélkül a nőt tettesként, a férfit bűnsegédként elkövetett hatóság félrevezetésének vétsége, kisebb kárt okozó csalás vétsége, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt mondja ki bűnösnek és velük szemben halmazati büntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, ezen túlmenően a vádlottakkal szemben 113.160,- Ft összegben vagyonelkobzást rendeljen el.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2014865826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása