Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EGYELŐRE ELMARAD EGY TÖBB SZÁZ MILLIÓS TATABÁNYAI FELÚJÍTÁS! A hivatalban szándékosan bénáztak?

aszfaltozas-meghiusult.jpg

Elmarad a Tatai út és a Mikovinyi út felújítása, tudtuk meg egy nemrég közzétett hivatalos dokumentumból.

Megint alakított a hivatal, ugyanis eljárási okokból kellett érvénytelenné nyilvánítani a pályázatot. Röviden összefoglalva, ha 300 millió forintba vagy annál többe kerül egy beruházás, akkor más szabályok szerint kell kiírni, mint amely szabályokat most alkalmaztak, de a szép a történetben, hogy előzetesen 299 millióra taksálták. Mondjuk a múltkori szennyvíz szolgáltatási pályázat után már meg sem lepődünk ezen az amatőrségen.

A kiírt beruházás megvalósítása során röviden az alábbi felújításokat tervezték:

  • Mikoviny Sámuel utca - Tatai utca közötti összekötőút építési munkái, útépítéssel, járdacserével és a szükséges közmű felújítással (vízvezeték, szennyvízcsatorna, elektromos földkábel, távközlési földkábel, távhő magas vezetésű vezeték), a vasúti átjáró elbontásával. Ezek felújítási munkái közel 900m hosszban történnek, illetve teljes hosszban a zöldfelület rendezése is megtörtént volna.
  • Tatai utca közvilágítás korszerűsítési munkái, a jelenlegi kandelábereken üzemelő lámpatesteket (6 db) el kell bontani, helyükre új lámpatesteket kell szerelni, továbbá 40 db új kandelábert kell kiépíteni.
  • Pályabontási munkák a Felsőgalla állomásnál

Természetesen az esetleges pályázók részére nem volt publikus, de a hivatal az eljárás végén elárulta, hogy a rendelkezésre álló anyagi fedezet összeg nettó 299.414.815 forint.

Az egyetlen ajánlattevő a jólismert Extreme-Park Környezetépítő Kft volt, aki a melóért 411.016.060 forintot kért volna, durván 40%-kal többet. Mindösszesen 5 cégtől kértek ajánlatot (nem nyílt küzdelemben dőlt el), közülük adott egyedül ajánlatot Ertsey Áronék cége.

Az ajánlat eredménytelenné nyilvánításához fűzött indoklás különösen szép:

“A forrás összegével azonos összegű becsült értékre tekintettel alkalmazott eljárásfajta (Kbt. 115. § szerint nyílt) , csak 300.000.000,- Ft összeghatárig alkalmazható a Kbt. 115. § (1) bekezdése szerint. Erre tekintettel az eljárást a Kbt. 114. § (8) bekezdése alapján kötelező eredménytelenné nyilvánítani.”

Magyarán szólva már az eljárás kiírásakor tisztában kellett lenniük, hogy nagy valószínűség szerint érvénytelen lesz az eljárás, hiszen maguk is egy millió forint híján annyira becsülték, a várható ellenértéket.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy ennyire dilettánsok a hivatal emberei, vagy szándékosan nem akarták, hogy érvényes legyen.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8614630776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása