Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MOST NEVEZIK EL A BÁNHIDAI SZÁNKÓDOMBOT! Ebből a listából választanak a képviselők

domb.jpg

Nemrég befejezték az eddig szánkózó dombként használt terület kialakítását.

Természetes igényként illetve a közterületi nyilvántartások miatt is szükségessé vált, hogy a terület önálló nevet kapjon.

A lakosságot a különböző csatornákon ösztönözték, hogy tegyen javaslatokat az elnevezés beterjesztésére, ebből alakult ki az a jelenlegi lista, amelyről a közgyűlés következő ülésén dönteni fog.

Az alábbi javaslatok maradtak, egy kis játékra kérjük Önöket ezzel kapcsolatban. Szavazzanak, hogyan nevezzék ezután a fenti területet:

Néhány névről a javaslatok közül!

Eszterházy park:

Esterházy József (1682-1748) galántai gróf, országbíró után. A török kiűzése után, Bánhidára az Eszterházyak telepítettek be sokakat, valószínűleg Trencsén, Nyitra, Pozsony megyéből és Morvaországból.

Dr. Klébert Márton park:

Tatabányai 1956-os forradalmi vezető, akit a leginkább meghurcoltak

Nagy László plébános:

Címzetes prépost, tiszteletbeli főesperes, akit 1959-ben Győrben szenteltek pappá, 1972 áprilisában került Tatabánya-Bánhidára. A helyi erőket, a bányát is megnyerte a munkáknak a hívek mellett, így a bányászok rengeteget segítettek neki az építketések során.

Hubay Győző:

SZOT-díjas koreográfus, a Bányász Táncegyüttes alapítója

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3814590190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása