Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VANDÁLOK LEROHANTÁK TATABÁNYÁT? Megrongálták az Ady-szobrot is

ady_bacsi.jpgBrutálisan megrongálták a minden tatabányai által ismert és talán szeretett Ady-szobrot, ami az Edutus egyetem bejáratánál van elhelyezve, erre egy felháborodott városlakó hívta fel a figyelmet a Facebookon.

“Egy értékes művész, értékes alkotása, Tatabányán! Melocco Miklós: Ady Endre. Szégyen a városra, szégyen az Egyetemre és a magyar emberekre, hogy a nemzet nagy költőjével ezt teszik! Horror a javából! A rendőrségtől 120 m-re! Felháborító!’ -írja a bejegyzésében.ady.jpgAz a helyzet, hogy nincs túl sok köztéri szobor a városban, és nagy bűn ezeket az alkotásokat tönkretenni, legyen az akár Ady Endre vagy bárki más szobra. Az emlékeinket, történeteinket, történelmünket teszik tönkre ilyenkor, és gondolom, azt hiszik, hogy viccesek. Üzenem nekik, nem viccesek, sőt. Még akkor sem, ha esetleg nem tudják ki is volt Ady Endre, mert  sajnos még ezt is el tudom képzelni.

Bár nem biztos, hogy ugyanaz a kategória, de épp tegnap adtunk hírt róla, hogy ismeretlenek szétbarmolták a Jókai iskola műfüves pályáját, amit alig egy éve adtak át.

Reméljük, mihamarabb elkapják őket is.

 

Fotó: Facebook/ Izsák Zoltán

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3714363459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása