Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

GREEN PUB: Meglepetés-kocsma Tatabánya egyik legrosszabb hírű környékén

green_pub.jpg

Soha nem jártam még a Green Pubban, régi nevén a Zöld Szalonban, valahogy úgy esett, hogy nem tévedtem be a kocsmába, és igazán a környéke se nagyon vonzott, legalábbis, amit a buszról láttam.

És, ahogy telik az idő, egyre erősebb szorongás fog el, ha arra kell járnom. A régi Ifjúmunkás útnak az a szeglete, az idők folyamán a város legproblémásabb pontja lett.

Meglepő módon a Green Pub, ami személy szerint nekem komoly pozitív meglepetést okozott. Máshogy képzeltem el a hely belsejét, azt hittem, hogy még az előző rendszerből itt ragadt szocreál lesz a meghatározó, de nagyot tévedtem. A régi Zöld Szalon berendezése egyszerű, de ízlésesen modern. A  pasztell színek jól illenek a helyhez, és ami a nagy melegben igen fontos: van légkondi, ilyenkor az maga az áldás.

A legérdekesebb rész nekem az a kis beszélgető szoba jobbra, legalábbis azt hiszem, annak készült a szűk, de otthonos rész. Mikor beültünk, rögtön a Twin Peaks című filmet juttatta az eszembe. Már vártam, mikor sétál elő a sarokból az a legendás törpe, vagy mikor jön Bob, a szellem, hogy körbeforogjon a feje a nyakán. Ettől jóleső borzongás futott át rajtam. De valami kis költségvetésű pornófilmet is forgathatnának itt, alighanem ez a kis kocsmaszoba, a város vendéglátó egységeinek legabszurdabb szobája, és az a furcsa benne, hogy mégis vonzza az embert, hogy üljön be oda.

Egyébként a kiszolgálás rendben volt, a kedves és udvarias pultos fiú, a pénteki forgalomban erőn felül teljesített. A csapolt sör is rendben volt, nem vagyok oda érte, de ezt jól csapolták.

És a Twin Peaks élményért örökre hálás leszek a Green Pubnak, ami egyébként sokkal jobb és nyugodtabb környéket érdemelne, akárcsak a szomszédos tömbökben lakók. És nem kellene feltétlenül elfogadni, hogy hát ez ilyen, és kész, ennek a problémának a megoldásán azért dolgoznia kellene az önkormányzatnak, a rendőrségnek, a Green Pub és a másik oldalon lévő nemzeti dohánybolt tulajdonosainak is.

 

Fotó: Faceook/ Green Pub

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1914034570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása