Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HATALMAS CSAPÁS ÍGÉRT SCHMIDT CSABA! Bevetik a frissen beszerzett mobil kamerákat az illegális szemetelés felszámolásáért

terfigyelo-mobil-schmidtcsaba.jpg

Gépkocsiba szerelhető mobil térfigyelő rendszerrel veszi fel a harcot többek között az illegális szemetelőkkel szemben az önkormányzat.

Mármint a közterület felügyelet, akik a mobil kamerákkal máris egy hét alatt két eljárást indítottak a segítségükkel - írta a városi honlap

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Tatabánya lakói a város tereinek és utcáinak tisztaságának, legalább minimális mértékű javítását az egyik legfontosabb feladatnak tekintik, ezért ezért joggal várnak végre hathatós intézkedéseket. Szeretnénk végre, hogy Tatabánya újra rendezett lehessen. Két hulladékudvar is üzemel már a városban, és bevezették a lakótelepeken a házhoz menő - évente egyszer díjmentesen igénybe vehető - lomtalanítást is, ennek ellenére egyelőre láthatóan Schmidt Csabáék láthatóan alkalmatlanok a feladatuk ellátására.

Sajnos még mindig sok a kidobott bútor, a hátrahagyott hulladék az utcákon. A probléma a város költségvetését is egyre inkább megterheli: az elmúlt évben közel 10 millió forintot költött az önkormányzat, a város honlapja szerint, hogy az illegális hulladékot elszállíttassa. Mindhiába, hiszen szinte már másnap ugyanaz a látvány fogadja a hulladéktárolók környékén az embereket.

Az elmúlt időszakban fokozott ellenőrzésbe kezdett ezért a közterület-felügyelet, de természetesen nem tudnak minden kuka mellé állítani valakit, márpedig csak tettenérés esetén vagy az elkövető kilétére utaló bizonyíték alapján lehet bírságot kiszabni.

Most kipróbálják, a más megyeszékhelyeken már sikerrel alkalmazott gépkocsiba szerelhető mobil térfigyelő rendszer bevezetését Tatabányán is. Ezeknek a kameráknak a segítségével változtathatóak ugyanis a megfigyelési helyszínek, így az illegális szemetelők sosem tudhatják, hogy éppen mikor és hol érhetik őket tetten. Ez pedig reményeik szerint visszatartó erő is lehet az illegális szemetelők számára.

A következő egy hónapban szinte minden városrészben jelen lesz a két, mobil kamerával felszerelt autó.

Reméljük a megfigyelések közben a köztisztasági állapotokat is rögzítik.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8413913278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása