Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Így álljon ki az autójával a legszűkebb helyről, vagy ha két kocsi közé szorítják Tatabányán (Videóval)

 

Az alábbi videóban látható brazil autósnak többé már nem okoz gondot, ha az utcán parkolva ráállnak az autójára.

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé azzal, ha azt mondjuk, nemcsak velünk fordult már elő, hogy az utcán parkolva elölről-hátulról ráálltak az autónkra. Ilyenkor szerencsésebb esetben valahogy még ki lehet küzdeni az autót, rosszabb esetben viszont várni kell addig, amíg a tulajdonos(ok) meg nem érkeznek.

Valószínűleg ebből lett elege annak a brazil autósnak, aki egy egészen zseniális módját választotta annak, hogy bármilyen szűk helyről ki tudjon állni a kocsijával. A videó alapján elsőre nekünk is az ugrott be, hogy biztoan a haverjaival emeltette meg és húzatta arrébb az autó hátsó részét, de a valóságban szó sincs ilyesmiről.

A beszámoló szerint a trükk egy ötödik kerékben rejlik, amit az autó hátsó részére, keresztbe szerelt fel a sofőr. A kereket egy elektromos motor hajtja a hidraulikával együtt. Így amikor szükség van rá, az autó tulajdonosa csak megnyom egy gombot, és a rendszer automatikusan felemeli a kocsit, majd szép lassan kitereli oldalra az autót.

Ettől kezdve már nincs más dolga a Mondeósnak, csak annyi, hogy kicsit hátrébb tolasson, majd indulhat is útjára.

A trükk egyébként nem újkeletű, a Carscoops szerint az 1950-es években egy kaliforniai feltaláló már jelentkezett egy hasonló megoldással. Ettől függetlenül az egész még ma is zseniális.

 

(hvg)

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1513684440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása