Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Schmidt Csabáék átlépték a morál és a tatabányai hazugság-plafon határát az ügyelet kapcsán

schmidtcsaba.jpg

Nyugodtan kijelenthető, hogy a Főtéri tréfagyár Schmidt Csabával az élen tegnap alul múlta eddigi önmagát is.

Egyszerűbb és fájdalommentesebb lenne annyit írni a polgiéknak, hogy “elkúrtuk, nem kicsit, nagyon”, elnézést kedves tatabányaiak.

Ehelyett lehoztak egy konkrét hazugsággal teleírt sajtóközleményt, amit péntek délutánig még Mészáros Lőrinc kemma.hu-ja sem hozott le, lehet ők is röhögtek rajta. Vagy sírtak, ahogy tetszik.

Azt írják, hogy az elmúlt hetek megtévesztő híreivel ellentétben természetesen nem maradnak ügyeleti ellátás nélkül a gyermekek sem.

Valószínűleg ránk gondolhattak, azonban mi nem ezt írtuk, hanem hogy az eddigi gyermekorvosi ügyelet (ügyeleti időszak itt) helyett éjszakai ügyelet az ügyeleti helyszínen nem lesz.

Ez a közleményükben meg is jelenik:

“A gyermekorvosi ügyeleti időt a gyermek háziorvosok javaslatait és az eddigi szolgáltató, a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. adatait alapul véve határozták meg: munkanapokon 16-22 óra között, míg hétvégén és ünnepnapokon 10-22 közötti intervallumban. A gyermekeket a gyermekorvosi ügyeleti időn kívül az ügyeletes felnőtt háziorvosok látják majd el. Hasonlóan az eddig bevett gyakorlathoz, amennyiben szakmailag indokolt, a Szent Borbála Kórházba irányítják további kezelés céljából mind a gyermekeket, mind pedig a felnőtteket.”

Ezzel csupán annyi még a bibi, hogy pölö a kórházzal erről senki nem beszélt, hogy több lesz a beteg.

A sajtótájékoztatóról azt írják, idézzük:

“A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Dr. Zacher Gábor, a közkedvelt toxikológus, az ország egyik legismertebb orvosa, az Inter-Ambulance Zrt. szakmai igazgatója beszélt a sajtó képviselői előtt. “

Most komolyan lehet egy toxikológus közkedvelt?

Talán inkább szakmailag az egyik legelismertebb, legtapasztaltabb, ez a jelző nekünk kellemetlen.

Inkább lehetett volna Halott Pénzt, vagy a Well Hellot a fiataloknak, Szikora Róbertet pedig az idősebbeknek “beszerezni”, ha már közkedvelt embert szerettek volna hozni a sajtótájékoztatóra.

Schimdt Csabáék szerintünk ezzel lépték át a morál határát:

“A város vezetője köszönetet mondott az eddigi szolgáltatónak, a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. munkatársainak és a tatabányai háziorvosoknak, akik az elmúlt hat esztendőben sokszor erejükön felül teljesítettek, hogy biztosítani tudják az ellátását.”

Azt hiszem, a tisztesség is így kívánja, de aztán a közlemény bevisz a HELYI ORVOSOKNAK egy gusztustalan gyomrost:

“A háziorvosi ügyeletet 2011. március 25. óta a Tatabánya Kistérségi Háziorvosi Ügyelet Nonprofit Kft. látta el. Az önkormányzattal kötött feladat-átvállalási megállapodás 2017. június 30-ával szűnik meg a szolgáltató által az idei esztendőre benyújtott aránytalanul magas finanszírozási igényei miatt.

Elnézést, kedves olvasók, ehhez némi matek fog kelleni, de nem komplikált.

Eddig 38-40 millió Ft-ot kapott az előbb említett helyi háziorvosok cége évente Tatabányától, és valóban szerették volna felemelni az összeget, jelentősen mert hosszú évek óta nem változott semmit.

Ugyanekkora összeggel lett győztes, az Inter-Ambulance is, tehát mondhatnák igaza van a polginak, kapzsik a mi dokijaink.

Csakhogy az írják:

“Mivel a gyermekorvosi ügyeleti rendszer fenntartása többletköltséggel jár, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a májusi képviselő-testületi ülésen vállalta a szükséges plusz források (3.307.478 Ft/hó) biztosítását.”

Tehát a város növelte meg az eddigieken felül 12x3.3 millióval, azaz évi 40 millióval a fizetett összeget. Ha igaz, amit írtak.

Schmidt Csabáék arra hivatkoznak, hogy törvény szerint Tatabányán csak két felnőttorvos kötelező, ami ugye eddig is így volt.

Ezzel szemben eddig két felnőttorvost és egy gyermekorvost fizettek ügyeleti címen úgy, hogy volt éjszakai gyermekügyelet külön orvossal, minderre évi közel 40 milliót költöttek.

Most ahogy fentebb írták, csak a gyermekügyelet kerül majd +40 millióba.

Vagy csak szimplán hülyeséget írtak, vagy furcsán átalakult a közbeszerzés.

Márcsak azért is, mert ugyanebben a sajtóközleményben szóról szóra az szerepel, ami abban a közbeszerzési kiírásban, amelyet az új szolgáltató elnyert az ügyeleti időszak kapcsán.

Akkor mire is fizetnek plusz pénzt?

Röviden összefoglalva ha az volt a szándék, hogy a helyi orvosokba rúgjanak egyet búcsúzóul, akkor kellően nagyot sikerült.

Azért ehhez is pofa kell:

“Az orvosi ügyeleti ellátás kapcsán csupán két felnőttorvos biztosítását írja elő, ennek ellenére a város vezetése ragaszkodott ahhoz, hogy gyermekorvosi ügyelet is biztosított legyen Tatabányán.”

Ki akarta megszüntetni? Tüntettek a tatabányaiak a városháza előtt, hogy nem akarunk gyermekorvosi ügyeletet?

A végére hagyták a technikai feltételeket, így megnéztük, milyenek lesznek az új szolgáltató járművei.

Schmidt Csabáék a következőt nyilatkozták:

“Az új szolgáltató 2017. július 1-jétől egyelőre a megszokott helyszínen, a Béla király körtér 69. szám alatt várja majd betegeit két felnőtt és egy gyermekorvos részvételével, két vadonatúj ügyeleti autóval.

ugyelet-auto-inter-ambulance.jpg

Ismervén Schmidt polgi valóságérzékét, nem voltunk restek elmenni, milyenek is ezek a vadonatúj autók. Mi nem vagyunk rendszámügyi szakértők, de a képen látható autók a rendszám alapján közelebb vannak a 10 éves korhoz, mint a vadonatújhoz. Kíváncsiak lennénk a forgalmi engedélyükre.

“Gratulálunk” Schmidt Csabának és csapatának!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit:boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9012632567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása