Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KUKÁSOK LEVELE TATABÁNYAIAKNAK: 110 =120! Ha nem hiszed, nyakadon marad a szemét!

kukasauto-tb.jpg

A héten nagyon sok levelet küldött ki a NHSZ Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit kft. Tatabányán, valószínűleg máshol is. Bebizonyítják, hogy 110 az bizony egyenlő 120-al! 

A levél szerződés módosítást tartalmaz, melyben közlik a partnerrel („megrendelővel”), hogy 1db 110 literes gyűjtőedény (közismert nevén kuka) 120 literesre módosul. A megrendelő megbízza a szolgáltatót, hogy adott ürítési címen keletkezett települési szilárd hulladékot 1 db 120 literes (bérelt) gyűjtő edényben, heti 1 alkalommal ürítse ki. A szerződés 4. pontjában közlik a megrendelővel, hogy ő köteles beszerezni  a „közszolgáltatás szállítóeszközéhez rendszeresített gyűjtőedényt” a meghatározott mennyiségben és űrtartalommal.

A szerződés 2021.09.01.napjától veszi kezdetét, szóval már életbe is lépett!

Mielőtt azonban a megrendelő a szívéhez kap és felkiált, hogy nehogy már én vegyem meg a kukát, a megrendelő talál a levélben egy bérleti szerződést is, edényzet(?)tárgyában. A bérleti szerződés létrejön a nonprofit kft. mint bérbeadó és a megrendelő (mint az adott címen lakó bérlő) között. A vegyes gyűjtő edényzet, típusa kuka (na, végre most már érthető, hogy miről is írnak) kizárólagos tulajdonosa a bérbeadó, mely 1 db és 120 liter térfogatú.

A felek rögzítik, hogy a gyűjtő edényzetet már jelenleg is használja a bérlő, így a birtokba adásról már gondoskodni sem kell.

Itt álljunk meg egy pillanatra. A lakosságnál legalább is a kertes házak többségénél 110 literes kukák vannak, amióta a családi házaktól külön-külön szállítják el a szemetet. Ezt igazolják a kukákra minden évben felragasztott matricák is. Most egy szerződés módosítással, hirtelen a kukák átváltoznak 120 literessé. Ráadásul, úgy, hogy a régi (több éves, akár 10-15 éves) kukákat minősítik át. Költői kérdés, vajon miért? Lehet gyártani az elméleteket, ki mit gondol, vajon mit akarnak ezzel elérni.

kuka-110les.jpg

Gondolom, nem az irodában ülő ügyintéző kapott a fejéhez, hogy hoppá itt nagy probléma van, hiszen a 120 literes kukát csak 110 literesként használják. Ezt a hibát! Ezt eddig senki nem vette észre? (Ezért biztos jutalmat kapok, dörzsölheti a markát előre.)

Gyorsan szerződés módosítás, nehogy már kára legyen a cégnek. Akkor eddig hosszú évek alatt (heti 1 ürítés) 10 liter szemetet ingyen szállított el az eddigi szolgáltató? Mármint az aktuális, mert volt vagy három, de lehet, hogy négy.  Hihetetlen, ezt nem vették eddig észre? De nem folytatom, képzelje el az olvasó a következő lépéseket. Csak írják alá a két szerződést!

Mindezt megfejelte a cég azzal, hogy betették a levélbe az aktuális 2021. évre érvényes 120L matricát. Holott már létezik erre az évre matrica, igaz az 110 literes. (sicc! Nem felejtették el közölni, hogy a kommunális hulladéktároló edényre - a kuka egy újabb elnevezése - jól látható helyre ragasszák ki.)

A habot a tortára azzal teszi fel a levél, hogy pontos szolgáltatási díj nincs a szerződésben, csak a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-re (milyen szép hosszú elnevezés) hivatkozik, aki a " hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapításáért felelős miniszter (?) által meghatározott szolgáltatási díjat" beszedi. Ez így - szerintük - teljesen érthető mindenkinek egy lakossági szerződésben.

Utóirat: Többen reklamáltak már az ügyfélszolgálati irodánál, ahol közölték, hogy a lakosságnál kint lévő gyűjtőedények 120 literesek, csak eddig nem foglalkozott ezzel senki. Nyugodtan írják alá a szerződéseket, és ragasszák ki az új matricát (határidő 30 nap) - és ne aggódjanak nem kell többet fizetni -, mert különben nem fogják elszállítani a szemetet. Ennyi.

Ez ám az igazi matemtikai bravúr!

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9516696030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása