Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NAGY IDŐK, NAGY TATABÁNYAI TANÚJA: Negyvenöt éves a Földi Imre Sportcsarnok

foldiimre-sportcsarnok-regi-fb-gulyaskalman01.jpg

A sok emlékezetes sport és kultúrális eseménynek helyet adó létesítményt 1974-ben kezdték építeni és 1976. szeptember 10-én avatták fel ünnepélyesen.

Ez volt mind Tatabánya, mind Komárom-Esztergom megye első sportcsarnoka. Jelenlegi nevét 2009. március 21-én vette fel, azóta viseli olimpiai bajnokunk, Földi Imre nevét.

A tatabányai körcsarnokot 1976-ban adták át a sportolóknak és a nagyközönségnek. Az akkori létesítmény a kor követelményeinek teljesen megfelelt. Aztán az idő haladtával, apró lépésekkel, de megkezdődött a létesítmény komfortfokozatának javítása. 

foldiimre-sportcsarnok-regi-fb-gulyaskalman02.jpg

Műanyag székek kerültek a nézőtér alsó részére, majd a folyamat az emeleti szektorokban is folytatódott, így ma már mindenki különálló, kényelmes ülőkén izgulhatja, vagy éppen szórakozhatja végig az aktuális rendezvényt. 2009-ben, emeleti öltözők és mosdók, valamint ún. VIP-helyek kerülhettek a nézőtérrel szemközti oldalra.

Ez a csarnok az elmúlt 32 évben egészen fantasztikus eseményeknek adott otthon. A nem „sportszerű” rendezvények sorát színesíti, a különböző cégek hivatalos és családi programjai, könnyűzenei koncertek, de volt itt már nagy sikerű sport- és luxusautó bemutató, autós kiállítás. A könnyűzene szerelmeseit a blues királya John Mayal szórakoztatta, de járt itt a Pa-Dö-Dő, az Edda és az Irigy Hónaljmirigy is.

Egy ilyen létesítménynek azonban mégis a nagy mérkőzések, emlékezetes csaták adják az igazi patináját. Elég, ha csak arra utalunk, hogy a Tatabánya férfi kézilabda csapatának négy bajnoki aranyérméből hármat itt alapoztak meg, a két Magyar Kupa-győzelemből pedig a másodikat. Járt ebben a csarnokban a Gummersbach, amikor a kék-fehérek a KEK-ben a harmadik helyen zártak. Aztán BEK-meccsen a Dukla Praha, IHF-kupában a Grosswaldstadt, vagy éppen a Vikingur Reykjavik. Válogatott találkozón például Norvégia vendégszerepelt ebben a csarnokban. De rendeztek itt súlyemelő- és ökölvívó OB-t sok-sok hazai bajnoki címmel, éremmel, karate Világ Kupát, valamint súlyemelő Duna-kupát, sőt itt vívta ki a röplabdadöntőben szereplés jogát a Vértes Volán SE női gárdája is. Azaz, annak az aranyéremnek is itt rakták le a fundamentumát. (via Sportlétesítmények)

fotó: Facebook / Gulyás Kálmán

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4816686172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása