Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDEN TATABÁNYAI OLTATLAN NYUGDÍJAST FELKERESNEK: indul az újabb oltási kampány!

covid-oltas-mti-balazsattila.jpg

Láthatóan nehezen megy az oltási kampány Magyarországon, amit a hivatalos statisztikán kívül a szépen csendben meghozott intézkedések is mutatnak.

A hivatalos jogszabályok között fedeztünk fel egy minden nyugdíjast érintő változást.

A  Magyar Államkincstár, aki a nyugdíjak folyósítását intézi, minden hozzájuk tartozó lakcím adatot átad a  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő részére. Erre azért van szükség, hogy utóbbi megkeressen mindenkit. Ezeket az adatokat a jogszabály szerint megküldik az érintett személy háziorvosa részére is, sőt a miniszternek is(vajon mit kezd sok millió adattal Kásler úr?!).

Itt persze nem ér véget a történet, ugyanis ha a Magyar Államkincstár által megadott lakcímadat eltér a  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő rendelkezésére álló lakcímadattól, a védőoltás beadása céljából a háziorvos vagy a nevében eljáró kirendelt hallgató, illetve az önkéntes orvos 

az érintett személlyel való kapcsolatfelvételt mindkét lakcímadat alapján megkísérli. 

Szóval ne lepődjenek meg a nyugdíjasok, ha ezek után háborgatni fogják, hogy mikor megy már oltakozni (szép magyar szóval!)

A fenti jogszabályban még rendelkeztek arról is, hogy ezután a hatodéves orvostanhallgatók is végezhetik az oltást, megfelelő felügyelet mellett.

Adatkezelési szempontból pedig azokra is gondolt állam bácsi, akik trehányak voltak és nem adtak meg emailcímet az oltásra történő jelentkezéskor. Őket ezek után a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő fogja megkerestetni a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartás segítségével. Szóval, ne lepődj meg, ha váratlanul emailt kapsz a szervektől.

fotó: MTI / Balás Attila

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7216683030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása