Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LASSAN BELEFULLAD A SZENT BORBÁLA AZ ADÓSSÁGBA: milliárdos tartozást görgetnek!

szent-borbala-kanaszgabor-kepek.jpg

Megérkeztek a legfrissebb adatok az állami szektor adósságállományáról, amelyben kiemelt helyen szerepel az egészségügy, azon belül is a kórházak.

Már az egy pozitív hír, hogy a Szent Borbála kórház pénzügyi helyzete nem romlott tovább, ettől persze a pénzügyi gondok még nem oldódtak meg, hasonlóan az egész állami egészségügyi szektorhoz.

Maga a probléma, miszerint egy kórház jelentős mennyiségű kifizetetlen számlával rendelkezik nem tatabányai sajátosság, ugyanis az idei évben is  hónapról hónapra sok milliárddal forint újabb és újabb kifizetetlen számla halmozódik fel. A legutóbbi adatok szerint már 1,5 éves csúcson áll az intézmények összesített tartozása a Magyar Államkincstár elérhető legfrissebb adatai szerint.

Az adósságállomány nagyságát tekintve sajnos a tatabányai Szent Borbála kórház is az élen jár, amint az az alábbi táblázatból látható. 

Látható, hogy az adósság nagyságának tekintetében is egyre dicstelenebb helyzetbe kormányozza az intézményt az állam és a kórház vezetősége. Már az “pozitív” fejlemény, hogy az utóbbi hónapok száz milliókat kitevő adósságállomány  millióval ment feljebb a mutató.

Ezek után álljon itt a legeladósodottabb magyarországi intézmények listája:

2021. június-július
Intézmény neve Július Június
Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 2299 2070
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 2230 2017
Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet 2010 1796
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 1848 1628
Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet 1330 1187
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 1179 1189
Csolnoky Ferenc Kórház 1136 979
Tolna Megyei Balassa János Kórház 1127 1007
Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő 1063 955
Pest Megyei Flór Ferenc Kórház 1060 925
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1054 804
Szent Borbála Kórház 1053 1060
Magyar Imre Kórház 1008 887

Ezek után nincs abban meglepetés, hogy dr. Kanász Gábor a Szent Borbála kórház igazgatója például a COVID ellátásban helytálló dolgozók bérein is megpróbált anno spórolni

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2916675888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása