Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS HÓNAPON VAGYUNK TÚL: a tatabányai Szent Borbálába már csak az őrült cégek szállítanak?

szent-borbala-kanaszgabor-kepek.jpg

Úgy tűnik, hogy a Szent Borbála kórház pénzügyi gondjai egyelőre csak növekszenek, hasonlóan az egész állami egészségügyi szektorhoz.

Maga a probléma, miszerint egy kórház jelentős mennyiségű kifizetetlen számlával rendelkezik nem tatabányai sajátosság, ugyanis az idei évben is  hónapról hónapra sok milliárddal forint újabb és újabb kifizetetlen számla halmozódik fel. Az adósságállomány jelenleg országosan több, mint 41 milliárd forint a Magyar Államkincstár elérhető legfrissebb adatai szerint.

Ez az egész ráadásul azért is furcsa, mert az elektív ellátások lényegesen csökkentek ebben az évben (ugyan a Covid-ellátás költségei megugorhattak). 

Az adósságnövelésben sajnos a tatabányai Szent Borbála kórház is élen jár, ugyanis az alábbi táblázatból látható, hogy a Top 10-ben vagyunk. Látható, hogy az adósság nagyságának tekintetében is egyre dicstelenebb helyzetbe kormányozza az intézményt az állam és a kórház vezetősége. Az adósságállomány növekedése sem kutya, egy hónap alatt 250 MILLIÓVAL több az intézmény adóssága.

Álljon itt a legeladósodottabb intézmények tízes listája:

Kórház Május Április
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 2183 1721
Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 1930 1424
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet 1564 1143
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 1459 1114
Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet 1397 1006
Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet 1270 1050
Békés Megyei Központi Kórház 1185 887

Szent Borbála Kórház

1178

980

Tolna Megyei Balassa János Kórház 924 818
Pest Megyei Flór Ferenc Kórház 864 733

 

Ezek után nincs abban meglepetés, hogy dr. Kanász Gábor a Szent Borbála kórház igazgatója például a COVID ellátásban helytálló dolgozók bérein is megpróbált spórolni

 

Láttál, hallottál olyat, amit szerinted érdemes a tatabányaiakkal megosztani! Bármit találtál, ha nálunk a helye, küldd el a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre.

Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk ezért kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6016610910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása